Take a fresh look at your lifestyle.

Babymassage – het tastzintuig!

Waarom babymassage zo belangrijk is

Op de eerste plaats is babymassage een leuke en ontspannende bezigheid voor zowel de baby als de ouder. Er worden speciale cursussen gegeven waar iedereen kan leren hoe je een baby een heerlijk ontspannen massage kunt geven.

single reizen online banner

Sterke band

Door het aanraken en masseren van je baby zal de band tussen jullie versterkt worden. Je leert bijvoorbeeld beter de lichaamstaal van je kleintje ontcijferen en dus beter in te spelen op de behoeftes van je baby.

van asten baby banner

Tastzin

Door je baby rustig te masseren zul je hem, of haar, weten te kalmeren en bovendien de tastzin helpen ontwikkelen. Het gevolg daarvan is dat je kleintje met vertrouwen en rustig op je aanrakingen zal reageren. Doordat je baby voelt dat je voorzichtig te werk gaat zal er steeds meer vertrouwen op worden gebouwd dat de hechting nog meer zal versterken.

In de huid van je baby bevinden zich receptoren die elke aanraking registreren en doorsturen naar de hersenen. De tastzin van je baby wordt door de massage extra geprikkeld. Hierdoor zal je baby zich meer geborgen en veilig gaan voelen in de nabijheid van zijn ouders. De communicatie met je baby zal door de babymassage ook verbeteren omdat je als ouder intuïtief aan zult gaan voelen wat je kindje bedoeld of waar het behoefte aan heeft.

baby vinger hand

bewust puur banner

Ontspannen

Door de baby van tijd tot tijd een ontspannende massage te geven zul je merken dat je kleintje dieper en rustiger gaat slapen Ook klachten zoals verstrekkingen en darmkrampjes zullen, door je baby te masseren, geleidelijk minder worden. Het geven van een babymassage is een prima aanvulling op de alledaagse prikkels die de tastzin stimuleren. Bij een baby is de tastzin erg belangrijk en wordt op allerlei manier geprikkeld zoals door het voeden, knuffelen, baden, aanraking van voorwerpen of andere mensen.

van asten baby banner

Massage

Wanneer je je baby gaat masseren dan is het belangrijk dat je daar de tijd voor neemt en in een rustige ruimte de massage uit kan voeren. Verder mag je je baby niet verwonden met bijvoorbeeld ringen, armbanden, horloges of andere sieraden. Het beste gebruik je een milde olie tijdens de massage om het tere babyhuidje niet te beschadigen of te irriteren.

Babymassage niet voor of na de voeding

Als je aan een massage wilt beginnen dan is het zaak dit niet net voor, of net na, een voeding te doen. Voor een voeding zal je baby wellicht te onrustig zijn en honger hebben, en na de voeding loop je het risico dat de baby de voeding op gaat geven ten gevolge van de massagebewegingen.

Baby 7 tot 12 maanden oud

Lees hier meer over wat belangrijk is bij een baby tussen de 7 tot 8 maanden oud. Met name de babyvoeding is de eerste maanden naast de eventuele borstvoeding erg belangrijk.

naturaplaza superfoods banner