Wat is er belangrijk bij een baby van 7 tot 8 maanden oud?
In deze periode van het leven zal je kind al aardig op onderzoek uitgaan. Het is dus goed om te weten of de omgeving waarin je kleintje zich ophoudt wel veilig is. Dit kun je het beste doen door op handen en knieën door de ruimtes te kruipen. Op die manier kun je namelijk het beste waarnemen wat je kindje ook ziet. Je moet in het bijzonder letten op onafgedekte stopcontacten, loshangende koorden, kabels, snoeren, scherpe hoeken, giftige planten en onstabiele meubels die omver getrokken kunnen worden.
Bewegen
Je kindje is steeds beter in staat om, als je hem rechtop houdt, het eigen lichaamsgewicht te dragen met de beentjes. Je baby is al erg handig in het zelf vasthouden, en eten, van een stukje brood op een koekje uit de hand.
Zelf gaan zitten heeft je kleintje ook al aardig onder de knie, net zoals het naar een speeltje toe bewegen dat niet binnen handbereik ligt. Het tijgeren van je baby zal nu langzamerhand gaan veranderen in echt kruipen en uiteraard zullen er ook kleintjes zijn die dit al beheersen. Sommige kinderen kunnen zich al zittend optrekken tot de sta houding.
Praten
Wanneer je praat dan zal je kindje het hoofdje in je richting draaien. Bovendien zal je kleintje zelf ook steeds meer verstaanbare woordjes gaan produceren.
Spelen
Wanneer een speeltje naar beneden valt zal je kindje dit geïnteresseerd nakijken. Maar ook kleine voorwerpen met duim en wijsvinger op kunnen pakken als het is opgemerkt. Pas wel op met kleine voorwerpen want ook deze zullen door je baby naar het mondje worden gebracht en ingeslikt kunnen worden. Hierdoor bestaat het gevaar van verstikking.
Een baby van 7 tot 8 maanden oud, houdt ervan om lekker wilde spelletjes te doen zoals in de lucht vliegen boven het hoofd van papa of mam of paardje rijden op je knie. Dikwijls zal je kleintje het uitschateren wanneer je (uiteraard voorzichtig) wild doet.
Eten
De voeding van je kindje zal vanaf deze periode al wat grover mogen zijn. Maar ook zal de keuze uit voedingsmiddelen steeds groter worden. Hoewel de babydarmpjes nog erg gevoelig zijn op dit moment kunnen ze steeds beter tegen het gewone voedsel. Dit betekent dat je steeds vaker je kindje iets kan geven dat je zelf ook eet. Je moet dan wel voor zorgen dat er geen zout of te veel kruiden aan het eten toe hebt gevoegd. Sausjes kun je ook beter nog niet aan je kleintje geven. Wanneer je twijfelt over een bepaald voedingsmiddel dan kun daar beter even mee wachten en het eerst overleggen met een medewerker van het consultatiebureau.
Voedingsschema baby
Hier vind je meer informatie over een voedingsschema van je baby