Take a fresh look at your lifestyle.

Baby 10 tot 11 maanden oud

Je baby is nu een echte onderzoeker geworden. Voor jou betekent dit dat je alle gevaarlijke situaties in huis onder controle dient te hebben. Stopcontacten dienen dus afgeschermd te zijn, schoonmaakmiddel achter slot en grendel te staan en scherpe hoeken afgedekt te zijn. Ook het deugdelijk aanbrengen van een goedgekeurd traphekje zijn nu zeker nodig om ongevallen op een trap te voorkomen.

single reizen online banner

Gevaren opsporen

Om erachter te komen wat je kind nu allemaal op zijn pad tegen kan komen in en om het huis dien je op ooghoogte van een baby diens omgeving af te speuren naar gevaarlijke situaties. Zo kun je de meeste ongelukken voorkomen maar een ongevalletje helemaal uitsluiten is meestal niet mogelijk. Een kind kan immers altijd zijn hoofdje stoten of een tandje door de lip vallen.

Bewegen

De meeste kinderen kunnen op deze leeftijd al behoorlijk stappen op het moment dat je hen bij de hand houdt of wanneer ze zich vast kunnen houden aan een meubelstuk. Ook eventjes los staan lukt sommige kleintje nu al heel aardig.

bewust puur banner

Praten

De woordenschat van je kindje wordt steeds groter en je kleintje gaat steeds bewuster woordjes gebruiken. Met je kind praten, wordt steeds belangrijker en zal de taalontwikkeling stimuleren. Ook het benoemen van voorwerpen of handelingen zal de woordenschat van je kindje groter maken. Hoewel het voor sommige ouders nog lastig zal zijn, is terugpraten tegen je baby nu eveneens essentieel voor de ontwikkeling van de taal.

Beentjes

Zoals je waarschijnlijk al is opgevallen zijn de beentjes van je baby nog krom op deze leeftijd. Je kleintje heeft zogenaamde O-beentjes. Dit zal tot ongeveer de tweede verjaardag duren en dan veranderen in X-beentjes. Pas rond het vierde levensjaar zullen de kinderbeentjes mooi recht zijn. Het is heel gewoon dat kinderen tot twee jaar kromme beentjes hebben waarbij de knietjes van elkaar af staan gericht. Wanneer je kind je wat meer gaat lopen en ouder wordt zullen de beentjes naar de X-stand gaan en de knietjes dus naar elkaar toe worden gericht. Overigens zullen de knietjes elkaar niet raken wanneer de voetjes naast elkaar staan. Op het consultatiebureau zal goed in het oog worden gehouden of de beentjes uiteindelijk de juiste stand in gaan nemen.

naturaplaza superfoods banner