Take a fresh look at your lifestyle.

Baby 5 tot 6 maanden oud

Een half jaar na de geboorte zul je waarschijnlijk al verbaasd zijn over de enorme groei die je kindje heeft doorgemaakt. Van een hulpeloos wezentje dat stil in je armen lag heb je nu een kleine ontdekker in huis die de wereld om zich heeft graag onderzoekt en leert kennen.

single reizen online banner

Motoriek

Het lukt je kleintje al behoorlijk goed om kleine dingetjes op te pakken en misschien worden de handjes ook al gebruikt om uit te eten. Ook zal je kindje richting een speeltje gaan bewegen dat zich buiten handbereik bevindt. Als je een speeltje afpakt zal er niet meer in alle gevallen een protest te horen zijn. Zodra je baby rechtop wordt gehouden zullen de beentjes wellicht het gewicht van zijn lichaampje weten te ondersteunen.

Goed ontwikkelde vingers en handen zijn van essentieel belang voor het latere leven van je baby. Hiermee kun je namelijk zelf eten, schrijven, tekenen, veters strikken en nog veel meer. Je kunt je baby hiermee helpen door de handjes veel te laten gebruiken. Dit doe je door bijvoorbeeld een activity center of blokken aan te bieden om mee te spelen. Maar ook ballen, stoffen knuffels of poppen en spelletjes zoals klap eens in je handjes dragen hier volop aan bij.

Voeding

Met een leeftijd van een half jaar zal vast voedsel een steeds belangrijkere rol gaan spelen in het leven van je kindje. De flesvoeding zal worden vervangen door opvolgmelk en de keuze uit voedingsmiddelen die geschikt zijn voor je kleintje wordt alsmaar groter. Met de veranderde voeding zal eveneens de ontlasting er anders uit gaan zien en ook anders gaan ruiken.

bewust puur banner

Tandjes

Op het moment dat er een tandje doorkomt dan wordt aangeraden dit het eerste jaar één keer per dag te poetsen met speciale peutertandpasta. Als het poetsen nog moeizaam gaat kun je ook een beetje tandpasta op het tandje zelf smeren.

 Slapen

Met een beetje geluk zal je baby op deze leeftijd heel de nacht doorslapen. Helaas komt het ook nog vaak voor dat een kindje meerdere keren op een nacht wakker zullen worden als ze een half jaar oud zijn.

Bewegen

Door je baby op je schoot op en neer te laten springen of staan zul je diens ontwikkelen kunnen stimuleren. Maar ook zichzelf tot zithouding op te trekken, gehurkt te zitten als een kikker of rechtop te zitten indien nodig met ondersteuning, zullen hiertoe bijdragen. Dit geldt ook voor het optrekken tot stahouding aan je handen of vingers of wanneer je kleintje zich op handen en voeten opdrukt.

Eenkennigheid

Rond de leeftijd van een half jaar zullen veel baby’s eenkennig worden. Dit kan betekenen dat je kindje opeens begint te huilen zodra er een vreemd persoon in zijn richting kijkt. Je kleintje moet leren wennen aan andere mensen.

naturaplaza superfoods banner