Take a fresh look at your lifestyle.

Baby 4 tot 5 maanden oud

Nog altijd zal je baby het heerlijk vinden om lekker te knuffelen met zijn blote buikje op die van jou. Je kindje gaat in deze periode ook reeksen lettergrepen uitbrengen zoals bababa, mamama en dadada.

vitaminstore gezond leven banner

Zien

Zodra je een speeltje in de buurt van je baby houdt dan is de kans erg groot dat het wordt opgemerkt. Ook speeltjes als kiekeboe zullen je baby gemakkelijk aan het lachen kunnen maken op deze leeftijd. Je doet bijvoorbeeld je handen of een doekje voor je eigen gezicht en haalt het, onder het roepen van kiekeboe, weer weg.

Motoriek

Een speeltje wat je los vasthoudt in je hand zal door je baby nu al eenvoudiger gepakt worden. Ook zal je kleintje veel plezier beleven aan het op en neer zwaaien van een rammelaar. Zitten gaat je baby op deze leeftijd ook al steeds beter af. Wanneer je je kindje in een kinderstoel wilt laten zitten dan dien je voor extra steun te zorgen in de vorm van een stoelverkleiner. Hierdoor zal je kleintje ook beter rechtop blijven zitten. Je moet trouwens altijd je kindje goed vastzetten met een gordeltje als deze in de kinderstoel zit zodat eruit vallen tegen wordt gegaan.

Bijvoeding

Er zal nu een echt begin gemaakt worden met het geven van bijvoeding. Het gaat er niet om dat je kindje hiervan veel eet maar wel dat het verschillende smaken leert kennen. Indien je merkt dat je baby iets niet lekker vindt dan kun je het een paar dagen later nog eens aanbieden en kijken of het nu wel gewaardeerd wordt. Let bij het geven van een hapje wel goed op de voedingsmiddelen die je baby op deze leeftijd mag eten en dat er geen zout in zit verwerkt. De babyniertjes zijn namelijk nog niet in staat om grote hoeveelheden zout te verwerken en in de meeste producten zit van nature al zout..

bewust puur banner

Overgevoeligheid

Wanneer je nieuwe voedingsmiddelen uit wilt proberen bij je baby dan doe je er goed aan met kleine beetjes te beginnen. Zo kun je gemakkelijk nagaan of je baby overgevoelig is ervoor of niet. Als dit niet het geval is dan kun je een volgende keer wat meer aanbieden. Indien er binnen de familie veel mensen last hebben van een allergie dan kan het wellicht beter zijn om nog even te wachten met bijvoeden. De kans is namelijk minde groot dat een ouder kind een overgevoelige reactie geeft.

Extra vocht

Het is belangrijk dat je baby voldoende vocht binnen krijgt. De borst- en flesvoeding zullen nu namelijk niet meer voldoende zijn. Zeker wanneer het warm is dien je je baby extra vocht te geven in de vorm van water of vruchtensap dat je sterk hebt verdund met water.

Tandjes

De eerste tandjes kunnen gaan doorkomen, of misschien is dit al; gebeurd. Je baby zal daardoor meer gaan kwijlen en bijten. Maar ook last krijgen van pijn en diarree. Soms beginnen de symptomen die wijzen op het doorkomen van de tandjes al een paar maanden van tevoren.

naturaplaza superfoods banner