Het hoofdje in een hoek van negentig graden optillen en hardop lachen is voor je baby steeds gewoner aan het worden. Ook het volgen van een object dat ongeveer op dertig centimeter afstand voort wordt bewogen kan worden gevolgd met de oogjes.
Geluid maken
Door je baby kan zo nu en dan al een echt gierend lachje worden geproduceerd dat zelfs behoorlijk aanstekelijk kan klinken.
Bewegen
Je baby kan nu de handjes naar elkaar toe bewegen en er zelfs al een beetje mee spelen. Een rammelaar op en neer bewegen is een bezigheid die je baby niet alleen erg leuk vindt maar ook redelijk goed onder de knie lijkt te hebben op deze leeftijd. Ook het pakken van een voorwerp dat losjes wordt vastgehouden zal je kleintje nu steeds meer gaan proberen. Een bemachtigt voorwerp zal vrijwel direct door je baby naar het mondje worden gebracht, Je kindje kan nu al op gestrekt armen blijven steunen voor een bepaalde tijd.
Bewegen wordt steeds belangrijker voor je baby. Het is dus niet verstandig om je kleintje lang in een zitje of een wagen te laten liggen of zitten. Tijdens het verschonen zal de alsmaar beweeglijker wordende baby soms voor wat problemen kunnen zorgen. Zaak is in dat geval wel dat je er altijd voor moet zorgen dat je kindje veilig ligt en niet kan vallen of dingen kan pakken die gevaarlijk zijn.
Zitten
Op het moment dat je baby op zijn billetjes op je schoot zet en volledig ondersteunt dan kan deze korte tijd blijven zitten. De spieren van de rug zijn nog niet sterk genoeg om dit gedurende een lange tijd of zonder steun vol te houden.
Bijvoeding
Als je dat zou willen dan kun je nu een begin maken met het geven van bijvoeding. Meestal geeft men de voorkeur aan een groentehapje. Echt veel hoeft dit niet te zijn want het gaat voornamelijk om het leren kennen van andere smaken dan fles- of borstvoeding. Deze bijvoeding is niet per se nodig dus als je even hiermee wilt wachten is dat geen probleem.
De medewerkers van het consultatiebureau kunnen je meer vertellen over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van bijvoeding en de hoeveelheden die je je kleintje het beste kunt geven in combinatie met de normale voedingen.