Take a fresh look at your lifestyle.

Baby 11 tot 12 maanden oud

Gefeliciteerd, je kindje is nu alweer een jaar oud. Waarschijnlijk kun je je nog heel goed herinneren hoe het er tijdens de geboorte aan toe ging en nu ben je al een jaar verder en is je baby inmiddels een ondernemend peutertje geworden. Indien je dit heugelijke feit graag wilt vieren dan is het goed dat je niet te veel mensen uitnodigt. Voor je kindje wordt het dan vaak te druk. Ook kun je het best het verjaardagsfeestje niet te lang laten duren want ook dat is erg vermoeiend voor de jarige.

single reizen online banner

Enorme groei

In het eerste jaar van zijn leventje is je kindje enorm gegroeid. Niet alleen fysiek maar ook mentaal. Bij de geboorte kon je kleintje immers nog vrijwel niets en was slapen de grootste vulling van de dag. Nu is dat wel anders, je kind doet weliswaar nog één of twee dutjes overdag maar dat is dan ook alles.

Lopen

Een heleboel eenjarigen kunnen al aardig aan de hand voortstappen of zelfs al zelf lopen. Bij de meeste kinderen zal het zelfstandig lopen pas na de eerste verjaardag gaan plaatsvinden. De meeste kinderen lijken eerst wat moed te moeten verzamelen om de extra steun, van een hand of een meubelstuk, los te durven laten. Wanneer dit moment zal zijn aangebroken is voor elk kindje weer anders.

bewust puur banner

Praten

De meeste peuters kunnen al behoorlijk kletsen. Ze gaan steeds bewuster bepaalde woordjes gebruiken weten precies wanneer ze bijvoorbeeld papa of mama moeten zeggen. Er zullen bovendien steeds meer woordjes bijkomen en duidelijk uit worden gesproken. Hierbij het overigens belangrijk dat je woorden duidelijk en correct uitspreekt. Dus geen wafwaf voor een hond of een toettoet voor een auto. Dit wekt op een bepaald moment immers alleen maar verwarring bij je kindje en belemmert een goede taalontwikkeling.

Eten

Zo rond de eerste verjaardag is het moment aangebroken dat je kindje met de pot mee mag gaan eten. Hierbij dien je wel rekening te houden met de hoeveelheid zout die erin zit verwerkt. Voor je peuter is het namelijk niet gezond om te veel zout binnen te krijgen. Om die reden wordt ook vaak aangeraden om in plaats van gewone koemelk je kindje tot anderhalf jaar zogenaamde opvolgmelk te drinken te geven. Deze opvolgmelk bevat echter niet alleen minder zout, ook zijn er de nodige vitamines in aanwezig die je kleintje op deze leeftijd hard nodig heeft.

naturaplaza superfoods banner