Take a fresh look at your lifestyle.

Je mag spreken van een zwangerschap als een eicel door een zaadcel is bevrucht en zich vervolgens heeft ingenesteld in het baarmoederslijmvlies. Vaak merk je echter van dit alles niets en zul je je pas realiseren dat er een nieuw leven in je groeit op het moment dat je last hebt van de typische zwangerschapskwaaltjes en onveilig hebt gevreeën.

single reizen online banner

Zwangerschapstest

Je kunt echter niet meteen na de geslachtsgemeenschap testen of je in verwachting bent of niet. Meestal wachten vrouwen dan de verwachte menstruatie af. Op het moment dat deze een paar dagen uitblijft, wordt het tijd om een zwangerschapstest aan te schaffen. Deze kun je overigens gewoon kopen bij de drogist of apotheek en thuis uitvoeren. Je dient bij de uitvoering nauwkeurig de instructies te volgen die bij de test zijn geleverd. Indien je daadwerkelijk zwanger bent zal dat vaak aan het licht komen, al kan het zijn dat de concentratie van het benodigde zwangerschapshormoon nog hoog genoeg is. In een dergelijk geval ben je wel zwanger maar zal een latere test dit pas aan kunnen tonen. In enkele gevallen weet een vrouw niet dat ze in verwachting is en wordt haar zwangerschap per toeval ontdekt tijdens een medisch onderzoek.

Zwangerschapskwaaltjes

Voordat je echter een zwangerschapstest hebt uitgevoerd kun je al last hebben van typische zwangerschapskwaaltjes. De meest bekende kwaaltjes zijn:

bewust puur banner
  • misselijkheid
  • pijn in de onderbuik
  • gevoelige en gespannen borsten
  • hoofdpijn

Er zijn zelfs vrouwen die nog voor ze een test hebben gedaan zeker weten dat er een nieuw leven in haar groeit. Een zwangerschapstest wordt dan vaak alleen maar gedaan om het sterke vermoeden te bevestigen.

Zwangerschapsduur

Indien je niet precies weet wanneer er een bevruchting plaats heeft gevonden dan is het lastig om de duur van de zwangerschap te bepalen. In veel gevallen wordt dan gekozen om de eerste dag van de laatste menstruatie als uitgangsdatum te kiezen en daarbij veertig weken op te tellen om op die manier de uitgerekende datum te kunnen bepalen. Deze datum is overigens altijd slechts een indicatie en geen vaststaand feit.

Fabel

Nog altijd denken een heleboel mensen dat een meisje niet zwanger kan raken als zij nog nooit heeft gemenstrueerd. Niets is echter minder waar: een eisprong en bevruchting kunnen immers al hebben plaatsgevonden nog voordat ze voor het eerst ongesteld zou worden. Een menstruatie treedt namelijk alleen op als er geen innesteling van de bevruchte eicel heeft plaatsgevonden. Zodra een meisje in de puberteit komt zal er dus eerst een eisprong plaatsvinden, en dus een bevruchting van plaats kunnen vinden, voordat het baarmoederslijmvlies zal worden afgestoten en ze dus ongesteld wordt.

naturaplaza superfoods banner