Take a fresh look at your lifestyle.

Baby 8 tot 9 maanden oud

Een baby van 8 tot 9 maanden oud, leuk en eenkennig.

Een baby van 8 tot 9 maanden oud kan ineens last krijgen van zogenaamde eenkennigheid. Dit wil zeggen dat ze plotseling bang kunnen worden van zelfs bekende personen. Meestal is deze eenkennigheid rond de eerste verjaardag weer verdwenen en hebben bovendien niet alle kinderen hier last van. Er zijn namelijk ook kinderen die zich wat makkelijker aanpassen aan verschillende situaties. Zodra je kleintje last heeft van eenkennigheid dan doe je er goed aan mensen in je omgeving hierover in te lichten zodat zij je kindje niet onverwacht benaderen.

single reizen online banner

Bewegen van baby 8 tot 9 maanden oud

Je kindje zal al zelf naar een speeltje toe gaan bewegen wanneer dit buiten handbereik ligt. Zodra iets valt zal je kleintje het eveneens met de ogen volgen. Een klein voorwerp kan steeds makkelijker tussen duim en wijsvinger worden opgepakt en indien je een voorwerp afpakt zal er meestal een protest van je kindje op volgen.

van asten baby banner

Andere vaardigheden die je kindje nu vaak al meester is zijn: in de handen klappen, gedag zwaaien, zelf gaan zitten en zich tot staan op te trekken vanuit zithouding. Zodra je kleintje zich vast kan houden aan bijvoorbeeld je handen of een meubelstuk dan zullen er een paar pasjes worden gezet. Doordat je kindje nu zelf kan zitten is het verantwoord op het mee te nemen in een goedgekeurd fietsstoeltje.

Praten

Het kletsen van je kindje zal steeds meer klanken en woorden gaan bevatten die verstaanbaar zijn. Ook zal je kleintje de betekenis van het woord nee inmiddels begrijpen. Gehoor geven hieraan is echter een heel ander verhaal, en meestal nog niet aan de orde.

Drinken

Op deze leeftijd is het goed om je kindje, in plaats van een zuigfles, een beker aan te bieden om uit te drinken. Dit is namelijk beter voor de tandjes. Om een kliederboel te voorkomen kun je het beste een zogenaamde anti-lekbeker hiervoor gebruiken.

bewust puur banner

baby vinger hand

Voetjes

Baby’s van negen maanden oud hebben nog zogeheten platvoetjes. Doordat je kindje nog niet veel loopt hebben de voetspieren zich nog niet voldoende kunnen ontwikkelen en een welving kunnen vormen. Op de plek waar de welving gaat komen zitten op dit moment nog vetkussentjes. In het bijzonder bij de wat molligere baby zal deze welving daardoor pas later op gaan vallen. Meestal zullen platvoetjes voor de zesde verjaardag van je kind zijn verdwenen. Pas dan zal de groei helemaal zijn voltooid en de voetwelvingen volledig zijn gevormd. Maar een gering percentage van de kinderen zal platvoetjes blijven houden.

van asten baby banner

Baby van 7 tot 8 maanden oud

In een vorig artikel schreven we over baby’s van 7 tot 8 maanden oud. Die ene maand leeftijdsverschil kan dag en nacht uitmaken. Een baby ontwikkeld zich snel. Als jonge ouders hoef je alleen nog maar te genieten en van je kleine wonder te genieten.

Alleenstaande moeder of vader

Ben je een single moeder of vader en wil je er wel eens met je jonge baby tussenuit? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een eenoudervakantie. Ook leuk als je eens wat informatie wilt uitwisselen met andere alleenstaande moeders of vaders.

naturaplaza superfoods banner