Take a fresh look at your lifestyle.

Baby 2 tot 3 maanden oud

In deze levensfase zal je baby eigenlijk pas echt gaan leven. Je zult merken dat je kleintje zich steeds bewuster wordt van de omgeving en dat ook de reactie hierop steeds beter wordt. Ook zullen de spieren en botten van je baby alsmaar sterker worden en zich voorbereiden om de taken die in toekomst op hen liggen te wachten zoals zitten, staan en lopen.

vitaminstore gezond leven banner

Geluid maken

Op het moment dat je tegen je baby praat zul je merken dat je steeds vaker een geluidje terugkrijgt van je kleintje. Het kan zelfs gebeuren dat je zo nu en dan je baby hardop hoort lachen. Je baby zal, in tegenstelling tot in het begin, niet meer schrikken wanneer hij, of zij, zelf een geluidje maakt.

Bewegen

Het optillen van het hoofdje gaat je baby steeds beter af. Ook de handjes zullen steeds vaker geopend zijn in plaats van tot een vuist gebald. Met deze handjes kan je kleintje zich inmiddels prima vermaken. De handjes kunnen immers bewegen en dat is erg leuk om naar te kijken als je zo klein bent. Soms lukt het zelfs al om deze naar elkaar toe te bewegen.

bewust puur banner

Zien

De ogen zijn nu in staat om mensen of voorwerpen te volgen en wellicht dat je baby ook al een reactie geeft op een gezichtsuitdrukking die verandert. Zodra je lacht, zal je kindje vaak een lachje teruggeven en wanneer je boos of verdrietig zou kijken is de kans groot dat je kleintje wegkijkt of zelfs gaat huilen.

Ontlasting

Bij baby’s die borstvoeding krijgen kan in deze periode de ontlasting een beetje verminderen. Het is zelfs mogelijk dat er een paar dagen zit tussen twee ontlastingen. Er is dan overigens meestal geen sprake van verstopping omdat dit bij kinderen die de borst krijgen vrijwel niet voorkomt. Dit veranderde ontlastingspatroon is dus niet iets om je zorgen over te maken.

Van borstvoeding naar flesvoeding

Omdat veel moeder rond deze tijd weer aan het werk zullen beginnen is de kans groot dat de borstvoeding zal worden afgebouwd en de overstap gemaakt gaat worden naar flesvoeding. Voor de meeste baby’s zal dit behoorlijk wennen zijn omdat de smaak van flesvoeding vaak als minder prettig wordt ervaren.

naturaplaza superfoods banner