Take a fresh look at your lifestyle.

Baby 1 tot 2 maanden oud

Een baby van twee maanden oud zal meestal je lach beantwoorden met een lachje terug. Wanneer je bovendien de aandacht van je baby weet te trekken kan een voorwerp gevolgd worden, op ongeveer dertig centimeter afstand, met de oogjes door het hoofdje een beetje mee te draaien. Verder zal de baby nu meer gaan reageren op geluiden door bijvoorbeeld te gaan bewegen, te huilen of juist zich stil te houden.

single reizen online banner

Geluid maken

Je baby zal in deze periode niet alleen meer huilen, er komen ook andere geluidjes bij. Het kan zelfs gebeuren dat er een geluidje wordt gemaakt op momenten dat je tegen je kindje praat.

Zelf praten zal je kindje leren door anderen te imiteren, en dus in de eerste plaats naar een ander te kijken. Vaak tegen je baby praten is dus essentieel. Je kunt bijvoorbeeld vertellen wat je doet tijdens het baden of aankleden. Voor een baby is het vaak leuk als je je stem een beetje verhoogd of hun gekir imiteert. Dit laatste kan je baby soms zelfs doen schateren. Ook wanneer er voor hen gezongen wordt vinden een heleboel baby’s erg leuk.

Bewegen

Na twee maanden zal het hoofdje door je baby al ongeveer 45 graden opgetild kunnen worden en kan je kleintje de handjes zo nu en dan al openen. De handjes zullen dus niet alleen maar meer tot een vuist zijn gebald. De handjes worden ook geleidelijk beter ontdekt door er gefascineerd naar te kijken. Op het ogenblik dat je baby onder de oksels wordt opgetild zal deze blijven hangen.

bewust puur banner

Motoriek

Bij jonge kinderen zal een goede motoriek worden bepaald door goede voeding en genoeg fysieke activiteiten. Laat je baby dus de mogelijkheden van zijn lichaampje ontdekken en leg je kindje regelmatig even op de buik om zo de nekspieren te trainen.

Je baby zal op deze leeftijd de handjes nog helemaal willekeurig bewegen. Door gevarieerd en geschikt speelgoed aan te bieden kun je het gebruik van de handjes stimuleren en ervoor zorgen dat over enkele maanden de bewegingen doelgerichter zullen zijn. Voor je baby moet een voorwerp bijvoorbeeld eenvoudig te pakken zijn zonder dat daar te veel oefening voor nodig is.

Zien

Op het moment dat je een baby van deze leeftijd een speeltje aan wilt bieden heeft het weinig zin om dit dan recht voor je kleintje te houden. De baby zal het eerder opmerken wanneer je het van opzij aanreikt.

naturaplaza superfoods banner