Take a fresh look at your lifestyle.

Opvoeding van dreumes en peuters

De opvoeding van dreumes en peuters. Een kind in de leeftijd van één tot twee jaar noem je geen baby meer maar een dreumes, wanneer je kleintje echter tussen de twee en vier jaar is dan spreek je van een peuter. Lees meer over de opvoeding van deumes en peuters.

single reizen online banner

Herhaling bij opvoeding dreumes

Een dreumes of peuter houdt erg veel van het herhalen van dingen die leuk zijn. Dit betekent dus telkens opnieuw dat ene spelletje doen, hetzelfde filmpje kijken of hetzelfde liedje zingen. Dit neemt echter niet weg dat je kind op deze leeftijd niet graag nieuwe dingen ontdekt. Een ontdekkingstocht binnen en buitenshuis is daarom vreselijk interessant voor een dreumes of een peuter.

Peuterpuberteit

Wanneer je kind in de zogenaamde peuterpuberteit is beland dan heb je soms de indruk dat je peuter bezig is je volledig dol te draaien. Zo kan je peuter plotseling een driftbui krijgen en het op een vreselijk krijsen zetten wanneer iets niet gaat zoals gehoopt. Ook lijkt je kind op alles nee te zeggen en opstandig te zijn. Om alles toch goed te laten verlopen is een duidelijke routine met vaste regels en een positief beloningssysteem de beste oplossing om je dwarsligger in de hand te houden.

Angsten bij dreumes en peuter

Je dreumes of peuter kan opeens bang zijn van dingen of situaties waarvoor voorheen geen angst bestond. Hierbij kun je denken aan in bad gaan (en dan met name haren wassen en uitspoelen) of naar bed gaan (want er zitten enge monsters en spoken onder het bed). Een vaste routine en afleiding met een leuk spelletje zorgen er vaak voor dat het toch geen drama wordt.

bewust puur banner

Leren van dreumes en peuters

Door te spelen en te imiteren zal je dreumes en peuter het meest leren. Het heeft geen zin om je kind dingen te leren waar het op een bepaald ogenblik nog niet aan toe is. Je kind leert spelenderwijs en door na te bootsen wat anderen doen. Door steeds meer zelf te gaan doen en zelf dingen uit te proberen leert je kind immers ook erg veel. Je kunt weliswaar iets voordoen maar wanneer je kind het zelf doet dan moet je ook zijn manier accepteren. Zelf zou je misschien de hoogste toren willen bouwen terwijl je kindje deze graag eerder omgooit om het effect ervan te kunnen zien. Je kindje zal hierdoor niet alleen kennis maar ook inzicht verwerven.

Vooral een dreumes vindt het *erg fijn om samen met papa of mama iets te doen*. Door je kindje te betrekken bij alledaagse dingen en situaties na te laten spelen zal je kleintje spelenderwijs nieuwe kennis en vaardigheden oppikken.

Creatieve dreumes en peuters

Door je kind voor te lezen, samen muziek te maken of te “tekenen” leert je dreumes en peuter een heleboel nieuwe dingen op allerlei gebieden. Zo zal de taalontwikkeling en de creativiteit van je kind zich eveneens spelenderwijs ontwikkelen

naturaplaza superfoods banner