Take a fresh look at your lifestyle.

Speelgoed voor dreumes, kleuters en peuters

Voor jonge kinderen is niets leuker dan de wereld om hen te leren kennen en steeds weer nieuwe dingen ontdekken. Of dit nu kruipend of lopend gebeurt maakt overigens geen verschil.

single reizen online banner

Dreumes

De meeste dreumesen (één tot twee jaar oud) vinden buiten de box spelen veel leuker en interessanter dan wanneer ze in deze beperkte ruimte zich moeten vermaken. Je kindje wil op deze leeftijd namelijk, kruipend en/of lopend, zijn omgeving gaan ontdekken.

De coördinatie van de bewegingen heeft een dreumes echter nog niet helemaal onder controle waardoor het spelen met grote stukken speelgoed ideaal is. Hierbij kun je denken aan grote blokken, grote voertuigen of een loopauto.

Peuter

Peuters (twee tot drie jaar oud) zijn in de regel erg actief en zullen zich daarom het liefst bezighouden met actief speelgoed en actieve spellen. Spelen in een zandbak, op een schommel of wip zullen in de meeste gevallen door een peuter erg leuk gevonden worden.

Maar ook speelgoed waarbij tactiek nodig is zoals puzzels , geheugenspelletjes of het spelen van verstoppertje zijn activiteiten die aansluiten bij de ontdekkingswereld van een peuter. Overigens moet je niet verbaasd zijn als je peuter een geheugenspel van je wint. Jonge kinderen zijn hier namelijk veel beter in dan volwassenen omdat zij nog gemakkelijker dingen kunnen onthouden aan de hand van een plaatje in plaats van er woorden voor de gebruiken.

bewust puur banner

Verkleed- en imitatiespelletjes behoren ook tot de favorieten van de meeste peuters. Ze spelen dan herkenbare situaties na, zoals vadertje en moedertje of doktertje, en kunnen soms helemaal opgaan in hun spel. Nog leuker wordt als je als ouder zo nu en dan eens meedoet.
Deze Hippe Mensjes hebben zelfs al een smaak voor bepaalde kleding. Ze willen “al hip zijn”.

Speelgoed dat uitermate geschikt is voor een peuter zijn grote blokken zoals duplo of kapla. Deze vind je bijvoorbeeld op Geschiktspeelgoed.nl. Maar ook met een grote puzzel, een driewieler, een zandbak, kleurpotloden, stoepkrijt en verkleedkleren kunnen ze lange tijd bezig zijn.

Kleuter

Een kleuter (drie tot zes jaar oud) speelt graag met leeftijdsgenootjes, broertjes, zusjes of hun (groot)ouders, en doet dan het liefst interactieve spelletjes. Samen spelletjes spelen of knutselen vinden ze in de regel erg leuk. Met dergelijke spelletjes zullen ze in staat zijn niet alleen zich te vermaken maar zich ook verder te ontwikkelen.

Het meeste speelgoed voor kleuters speelt in op de leergierigheid van deze doelgroep. Zo zijn er bijvoorbeeld leuke gezelschapsspellen en puzzels voor kleuters te koop. Ander interessant kleuterspeelgoed is een fietsje met zijwielen, een tent, imitatiespeelgoed zoals bijvoorbeeld een doktersetje, constructiespeelgoed zoals Lego en verkleedkleren.

naturaplaza superfoods banner