Take a fresh look at your lifestyle.

Online geld verdienen

Online geld verdienen

Er zijn verschillende manieren om online geld te verdienen. Je kunt hierbij denken aan een webshop met producten, een website met affiliate producten, websites opkopen, verbeteren en verkopen, websites verhuren en een eigen dienst verkopen op je website zoals een cursus.

single reizen online banner

De laatste jaren zijn steeds meer mensen op zoek naar manieren om geld te verdienen vanuit huis met een website. Het overgrote deel hiervan begint een webshop is één of meerdere producten. Deze webshops worden eigenlijk zelden een succes doordat er geen goed idee achter zit.

Als je online je geld wilt verdienen moet je als eerste een goed plan hebben. Dit plan kun je pas maken na een gedegen onderzoek. Hier laten de meeste mensen het al schieten. Er zit geen goed onderzoek achter het plan wat ze hebben. Hierdoor is er totaal niet duidelijk of een website kans van slagen heeft om ook echt geld op te leveren.

 

De markt onderzoeken voor een goed product

Als je een goed inkomen wilt verdienen met online verkopen dan heb je een goed en gedegen onderzoek nodig voor het idee wat je hebt. Wil je ook de zoveelste kinderkleding winkel online beginnen en denk je dat een webshop genoeg is voor een goed salaris? Doe het niet, stop ermee!!

Van dit soort webwinkels zijn er al veel te veel. Je kunt zoiets alleen nog beginnen als je heel veel kennis hebt van zoekmachine optimalisatie, linkbuilding, adverteren bij Google Adwords of als je een groot budget hebt om een bedrijf hiervoor in te schakelen.

Een webwinkel is net als een fysieke winkel afhankelijk van vraag en aanbod. Is er vraag naar bepaalde producten en is het aanbod niet te groot, dan liggen er mogelijkheden. Is er weinig vraag en al meer dan voldoende aanbod, dan kun je beter op zoek gaan naar een nieuw idee.

Soms loont het de moeite om te zoeken naar een product waar niet enorm veel vraag naar is maar wel voldoende. Als het aanbod, jouw concurrentie dus, niet te groot is zou je een poging kunnen wagen om hiervoor een webwinkel op te zetten en een product in te kopen. Dit soort markten en producten noemen we een niche.

bewust puur banner

Bij een niche geldt vaak niet ‘massa is kassa’ maar er is vaak veel minder concurrentie aanwezig dan bij de super populaire producten. Doe dus eerst een goed en gedegen marktonderzoek naar de vraag van bepaalde producten voordat je een plan maakt.

 

Andere manieren van een online inkomen verdienen

Naast het starten van een webwinkel kun je ook op andere manieren een goed inkomen verdienen met online werk. Je kunt hierbij denken aan affiliate marketing bijvoorbeeld. Hierbij promoot je een product van iemand anders op jouw eigen website.

Het grote verschil is dat je hierbij geen contact met klanten hebt en de producten ook niet hoeft in te kopen en te versturen. Je krijgt een bepaald percentage van de verkopen van het product. Ook bij affiliate marketing geldt wel dat je een basiskennis moet hebben van SEO (Search Engine Optimization) ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd.

Daarnaast is kennis van linkbuilding noodzakelijk om een website van jezelf beter vindbaar te kunnen maken in bijvoorbeeld Google. Vanuit Google komen de meeste bezoekers op een organische manier naar een website toe om iets te kopen. Als jij wilt verkopen moet je zorgen dat je ook een goede positie hebt in de zoekmachine.

Wil jij nou meer leren van online verkopen, een online inkomen verdienen of een internet business opstarten, kijk dan ook is op Winstgevende.nl

Hier vind je vele artikelen over online verkopen, internet marketing en nog veel meer goede informatie over een online business opzetten!

naturaplaza superfoods banner