Take a fresh look at your lifestyle.

Verzorgingsproducten kopen door te besparen op je energiekosten

Mede door de toegenomen inflatie zijn de prijzen van verschillende verzorgingsproducten, make-up en bijvoorbeeld kleding gestegen. Heb jij deze prijsstijging ook opgemerkt in je portemonnee? Om er toch dagelijks mooi uit te zien, loont het om te kijken op welke kosten je maandelijks kunt besparen. Zo compenseer je de toegenomen prijzen voor beautyproducten. Een van de kostenposten om naar te kijken zijn de kosten voor je energieverbruik. Verlaag deze maandelijkse vaste lasten door je energieverbruik terug te dringen, of door de prijzen van verschillende leveranciers te vergelijken. Prijzen van energie vergelijken doe je snel en gemakkelijk met een online tool. In dit artikel lees je er meer over.

single reizen online banner

Snel de goedkoopste energieleverancier vinden

Bij het gebruik van een tool voor energieprijzen vergelijken in Belgie dien je verschillende gegevens in te vullen. Denk hierbij aan je postcode, je huidige verbruik op jaarbasis en het type energie wat je afneemt bij je leverancier. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen elektra en gas. Kies je voor duurzame groene stroom, of ga je voor de vaak iets goedkopere grijze stroom? Op basis van de ingevoerde gegevens berekent de tool welke energieleverancier het beste aanbod doet. Je kunt het nieuwe, goedkopere energiecontract vaak direct vanuit de tool afsluiten. Zo weet je zeker, dat je voortaan profiteert van het gunstige energietarief.

tanden poetsen

bewust puur banner

Je energieverbruik terugdringen met simpele aanpassingen

Zoals eerder in dit artikel aangehaald werd, is het alternatief voor het verminderen van de kosten het verlagen van je energieverbruik. Dit doe je bijvoorbeeld door een zandloper in de douchecabine te hangen. Niet alleen bespaart dit energie; ook helpt dit je het milieu minder zwaar te belasten. In het bijzonder, wanneer je kiest voor het combineren van de zandloper met een waterbesparende douchekop; het helpt je naast het energieverbruik ook het waterverbruik fors te verminderen. Trek in de winter een hippe hoodie aan, nog voordat je de thermostaat verhoogt. Door de thermostaat een graad lager te zetten bespaar je in een gemiddelde woning al snel zo’n 120 kuub gas per jaar. Afhankelijk van de tarieven levert dit omgerekend een besparing van ver boven de honderd euro op.

Kies voor duurzame beautyproducten

Tot slot loont het om te kiezen voor duurzame, kwalitatief goede beautyproducten. Het maakt dat je bijvoorbeeld je make-up minder snel hoeft te vervangen of bij te werken. Daarbij heb je mogelijk minder van een product nodig, omdat een klein beetje van een kwalitatief goed product al voldoende is om hetzelfde resultaat te behalen.

naturaplaza superfoods banner