Take a fresh look at your lifestyle.

Geld lenen voor een renovatie of verbouwing

Een renovatie of verbouwing vragen doorgaans in één keer om een behoorlijk geldbedrag. Dat geldbedrag is vaak zodanig hoog dat het voor kan komen dat je financiële reserves niet toereikend zijn of je deze er simpelweg niet (volledig) voor aan wilt spreken. In zo’n geval kun je geld lenen. Een persoonlijke lening is hiervoor het meest geschikt. In dit artikel lees je wat een persoonlijke lening inhoudt, waar je deze af kunt sluiten en welke mogelijkheden het biedt.

single reizen online banner

1. Wat is een persoonlijke lening?

Kort gezegd is een persoonlijke lening een manier van geld lenen waarbij je in één keer het gewenste geldbedrag op je bankrekening krijgt uitgekeerd. De lening los je vervolgens maandelijks af aan de kredietverstrekker. Ook betaal je maandelijks een vast rentebedrag. De looptijd van een persoonlijke lening wordt vooraf bepaald. Het afgeloste gedeelte van de lening kun niet weer opnieuw opnemen. Dit biedt zekerheid; je weet precies wat je per maand betaalt en wanneer je de lening hebt afgelost.

2. Waar sluit je een persoonlijke lening af?

Je sluit een persoonlijke lening af bij een kredietverstrekker. Zo kun je kiezen voor een persoonlijke lening bij Santander. Kredietverstrekkers verschillen met name van elkaar op het gebied van rente. De totale rente hangt af van het rentepercentage, de looptijd van een lening en het leenbedrag.

bewust puur banner

moderne trap in een appartement

3. Welke mogelijkheden biedt een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening biedt de uitkomst voor uitgaven waarvan het bedrag van tevoren al vaststaat, zoals het geval is bij een renovatie of verbouwing.

Pluspunten:

  • Het bedrag wordt in één keer uitgekeerd;
  • Je betaalt een vast rente- en aflossingsbedrag;
  • Je kunt zelf de looptijd van lening bepalen;
  • Vaak kun je de rente in het geval van een renovatie of verbouwing aftrekken van de belasting.

Minpunten:

  • Een persoonlijke lening is niet flexibel;
  • Je kunt afgeloste bedragen niet opnieuw opnemen;
  • Je kunt de looptijd van een persoonlijke lening niet aanpassen;
  • Je betaalt een boeterente als je tussentijds wilt aflossen, omdat de kredietverstrekker in dat geval rente-inkomsten misloopt.
naturaplaza superfoods banner