Take a fresh look at your lifestyle.

Hoe voorkom je pigmentatie?

Het is vervelend als je te maken krijgt met pigmentatie. Iedereen wil daar zo snel mogelijk vanaf, maar hoe krijg je dat voor elkaar. In dit artikel zetten we uitgebreid op een rijtje hoe je pigmentatie kan voorkomen. Op die manier blijft je huid er mooi egaal uitzien.

single reizen online banner

Eerst bekijken we even hoe pigmentatie nou precies ontstaat. Hyperpigmentatie kan uit het niets verschijnen. Hyperpigmentatie treedt op wanneer melanine, het pigment dat huid, haar en ogen hun natuurlijke kleur geeft, in bepaalde gebieden overmatig geproduceerd wordt. Dit veroorzaakt plaatselijk donkere vlekken op de huid. Je zult ze vast herkennen. Dit soort vlekken kunnen lichtbruin tot zwart van kleur zijn en verschillen vaak in grootte en vorm.

afvallen op vakantie

Hoewel pigmentatie het meeste voorkomt bij mensen met een iets donkere huid, kan iedereen het krijgen. Sproeten, ouderdomsvlekken zijn allemaal voorbeelden van hyperpigmentatie. Je kunt ook pigmentvlekken krijgen door een ontsteking in de huid. Dat komt vaak voor bij mensen die eerder klachten hebben gehad van eczeem of acne. Pigment kan zich dan gaan ophopen en voor vlekken zorgen op deze plekken. Andere oorzaken van pigmentvlekken zijn het gebruik van bepaalde medicijnen, erfelijke aanleg of een huidziekte. De meest voorkomende veroorzaker van hyperpigmentatie is de zon.

bewust puur banner

Bescherming tegen zon

Het belangrijkste is echter om te weten hoe je pigmentatie tegen kunt gaan. Hoe kunt ie dit voorkomen? Gelukkig zijn er allerlei producten op de markt die pigmentatie kunnen voorkomen. Sowieso is het handig om rekening te houden met het beschermen van je huid tegen UV-straling. Ga bijvoorbeeld niet te lang in de zon liggen zonder jezelf te beschermen. Ook hier zijn de juiste producten, van bv Brush On Block, voor te bestellen. Het liggen in de zon is heerlijk, maar als je de volgende dag last hebt van pigmentatie is de pret snel weg.

gezond eten bij het zwembad

Producten Medik8

Medik8 heeft allerlei producten in het assortiment die verschillende soorten pigmentatie tegen gaan. Zo gaat deze gepatenteerde oxyresveratrol-technologie hyperpigmentatie tegen, maar dat is niet het enige, er zijn veel meer mogelijkheden. Als je last hebt van pigmentatie is het belangrijk om te kijken waar je precies last van hebt, zodat je het goede hulpmiddel kunt bestellen. Tegenwoordig is er zoveel te koop, waardoor het kan gebeuren dat je het verkeerde product in je winkelmandje plaatst. Lees hier hoe de experts van Medik8 tegen pigmentatie aankijken.

naturaplaza superfoods banner