Take a fresh look at your lifestyle.

Dagcrème vs. Nachtcrème: De Verschillen

Veel mensen vragen zich af wat nu precies het verschil is tussen dagcrème en nachtcrème. Hoewel ze beide bedoeld zijn om de huid te hydrateren en te voeden, zijn er enkele belangrijke verschillen die ze onderscheiden. In dit artikel zullen we de verschillen tussen dagcrème en nachtcrème bespreken en hoe je kunt bepalen welke het beste is voor jouw huid.

single reizen online banner

Wat is dagcrème?

Dagcrème is een moisturizer die speciaal is ontworpen voor gebruik overdag. Het doel van dagcrème is om de huid te hydrateren en te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals UV-straling en luchtvervuiling. Veel dagcrèmes bevatten ook actieve ingrediënten die de huid kunnen kalmeren, rimpels kunnen verminderen en de elasticiteit van de huid kunnen verbeteren.

Wat is nachtcrème?

Nachtcrème is ontworpen om te worden gebruikt terwijl je slaapt. Het is dikker en zwaarder dan dagcrème en heeft meer tijd om in te trekken. Nachtcrème bevat doorgaans een hogere concentratie actieve ingrediënten dan dagcrème, omdat het ’s nachts kan worden opgenomen zonder te worden beïnvloed door UV-straling of luchtvervuiling. Nachtcrème is ontworpen om de huid te herstellen, te hydrateren en te voeden terwijl je slaapt.

bewust puur banner

dagcrème opdoen

De verschillen tussen dag- en nachtcrème

Het belangrijkste verschil tussen dag- en nachtcrème is de manier waarop ze zijn ontworpen om te werken op de huid. Dagcrème is ontworpen om de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, terwijl nachtcrème is ontworpen om de huid te herstellen en te voeden terwijl je slaapt. Een ander verschil tussen dag- en nachtcrème is de textuur. Dagcrème is meestal lichter en wordt snel geabsorbeerd door de huid, terwijl nachtcrème dikker en zwaarder is en meer tijd nodig heeft om in te trekken. Daarnaast bevatten nachtcrèmes vaak hogere concentraties van actieve ingrediënten dan dagcrèmes, omdat de huid ’s nachts meer tijd heeft om de ingrediënten op te nemen zonder te worden beïnvloed door schadelijke invloeden van buitenaf.

Hoe kies je de juiste crème voor jouw huid?

Bij het kiezen van de juiste crème is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals je huidtype, leeftijd en eventuele huidproblemen. Heb je een droge huid? Dan kun je het beste kiezen voor een rijke crème, zoals een nachtcrème. Een lichtere crème, zoals een dagcrème, is dan weer geschikt voor een vette huid. Bij huidveroudering kunnen anti-aging ingrediënten zoals retinol of vitamine C in nachtcrèmes helpen. Ook is het verstandig om te controleren of de ingrediënten geschikt zijn voor jouw huidtype, bijvoorbeeld als je een gevoelige huid hebt. Tot slot is het goed om te kijken naar je dagelijkse activiteiten, zoals het gebruik van een dagcrème met SPF als je veel buiten bent, en een lichtere nachtcrème om vlekken op je kussen te voorkomen.

naturaplaza superfoods banner