Take a fresh look at your lifestyle.

4 Anti-aging huidverzorgingsproducten die je moet kennen

Op zoek naar mooie huidverzorgingsproducten?

Vandaag de dag is er een breed scala aan huidverzorgingsproducten te vinden in drogisterijen, warenhuizen en zelfs supermarkten die in uiteenlopende claims beweren te werken tegen huidveroudering.
Veel van deze producten, bevatten Vitamine E maar lang niet alle huidverzorgingsproducten zijn natuurlijk.

single reizen online banner

Wanneer je deze producten beter gaat bekijken, zul je merken dat je wellicht meer dan ooit in verwarring raakt en misschien zelfs helemaal niet meer weet wat je moet kiezen om je huid mee te verzorgen.

Je gaat je vast en zeker afvragen of deze producten wel werken als je last hebt van bijvoorbeeld rimpels, huidaanhangsels, huidschade door de zon, een droge- of doffe huid, maar ook welke ingrediënten het beste zal werken bij deze klachten.

Ondanks dat je van geen enkel product kunt verwachten dat het de tijd stil zal zetten, kunnen sommige wel helpen om deze enigszins te vertragen.

Hieronder zullen we een aantal van de meest krachtige ingrediënten van anti-verouderingsmiddelen onder de loep nemen en omschrijven op welke manier ze je kunnen helpen om een jongere uitziende huid te behouden. En met name de natuurlijke producten met vitamine E hebben een bewezen werking.

Castor olie kopen

Castor olie is zeker goed voor je huid. Castor olie is rijk aan ricinolzuur, een enkelvoudig onverzadigd vetzuur. Castorolie is dik, het wordt vaak gemengd met andere huidvriendelijke oliën zoals amandel-, olijf- en kokosolie om een ​​ultra-hydraterende vochtinbrengende crème te maken. Je kunt hier je huid echt meer verwennen.
Hier kan je Castor olie kopen Deze is van de allerbeste kwaliteit. Ook een goed idee is Shea Butter kopen.

Wat is Shea Butter?

Shea Butter is vet dat wordt gewonnen uit de noten van de sheaboom. Het is vast bij warme temperaturen en heeft een gebroken witte of ivoorkleurige kleur. Karitébomen komen oorspronkelijk uit West-Afrika, en de meeste karitéboter komt nog steeds uit die regio.

Shea Butter wordt al eeuwenlang gebruikt als cosmetisch ingrediënt. De hoge concentratie vitaminen en vetzuren – in combinatie met de gemakkelijk smeerbare consistentie – maken het een geweldig product om je huid glad te maken, te verzachten en te conditioneren. Het is het ideale product voor een mooie, zachte en gladde huid.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een stof die van nature voorkomt in diverse weefsels in je lichaam. Hoge concentraties van deze stof bevinden zich in de huid, waardoor de huid vochtig, flexibel en elastisch kan worden gehouden.

Een groot aantal experts op het gebied van huidverzorging zijn buitengewoon enthousiast over de voordelen ten aanzien van de veroudering. Maar is deze stof werkelijk zo goed als de hype wil doen geloven?

Naarmate je huid ouder wordt, zal deze waarschijnlijk ook droger worden als gevolg van factoren zoals:

 • dalende hormoonspiegels,
 • omgevingsfactoren, bijvoorbeeld blootstelling aan ultraviolette straling.

In het jaar 2014 wist één onderzoek aan te tonen dat vrouwen die tot acht weken lang Hyaluronzuur gebruikten een aanzienlijk meer gehydrateerde huid hadden in vergelijking tot de huid van personen die geen enkele behandeling had ondergaan.

Bovenal was de huid, van de dames die hyaluronzuur hadden gebruikt, al na slechts twee weken gebruik een stuk gladder. Op het ogenblik dat je gezicht uitgedroogd aanvoelt en moeite heeft om vocht vast te houden, dan is een serum of een crème waarin Hyaluronzuur verwerkt is wellicht een goede oplossing voor jou.

Vitamine C

Dagelijkse invloeden op je huid, zoals:

 • vervuiling,
 • de straling van de zon,
 • stress

kunnen schade aan je huid veroorzaken en tevens zorgen voor de aanmaak van vrije radicalen. Vrije radicalen zullen er onder andere voor zorgen dat het verouderingsproces versnelt en juist op dat punt kan vitamine C goed van pas komt.

Vitamine C is namelijk een sterke antioxidant die je huid tegen cellulaire schade kan behouden. Uit een onderzoek dat uitgevoerd is in 2013 is vast komen te staan dat vitamine C plaatselijk op de huid gebruikt kan worden om tekenen van vroegtijdige veroudering door blootstelling aan de zon en hyperpigmentatie van de huid te behandelen.

Niet alle vitamine C wordt echter op dezelfde wijze geproduceerd. Een onderzoek uit 2007 zegt dan ook dat ondanks het feit dat een heleboel huidverzorgingsproducten vitamine C bevatten, slechts een erg klein deel ervan effectief is als dit lokaal toe wordt gepast. Hiervoor zijn meerdere redenen aan te voeren:

bewust puur banner
 1. te lage concentratie vitamine C,
 2. de stabiliteit zal aan worden getast zodra de verpakking van het product wordt geopend en bloot wordt gesteld aan lucht en licht,
 3. de vorm van het molecuul (een zogenaamde ester of een mengsel van meerdere isomeren) zal niet op worden genomen of effectief uitgewisseld kunnen worden via de huid.
 4. Vitamine C kan eveneens ook een ander effect hebben op je huid wanneer deze in combinatie met andere antioxidanten, zoals vitamine E, wordt gebruikt.

Om die reden is het dus zaak dat je weet welk type vitamine C je dient te gebruiken.

Vandaag de dag wordt er weliswaar meer onderzoek uitgevoerd om te achterhalen welke toedieningmethoden van vitamine C op de huid het beste effect kan boeken.

Wanneer je van plan bent om vitamine C te gaan gebruiken, dan kan een bezoekje aan een dermatoloog een prima optie zijn om te achterhalen wat voor jouw huidtype de beste soort, concentratie en producten zijn waarin deze stof is verwerkt.

Retinol

Retinol is een ander benaming voor vitamine A en kan zowel in de vrije handel als op doktersrecept worden verkregen. Bepaalde fabrikanten zullen beweren dat hun producten “retinoïden” bevatten, dit zijn stoffen die verwant zijn aan vitamine A.

Eén onderzoek merkte echter op dat Retinoïden erg goed bekend staan vanwege de invloed die zij uit kunnen oefenen op diverse cellulaire processen in je lichaam, zoals:

 • de cellulaire groei,
 • de cellulaire differentiatie,
 • oppervlakteveranderingen van de cellen,

Daarnaast heeft dit onderzoek aan weten te tonen dat retinol ook een positieve invloed heeft op:

 • de schade die door de zon wordt veroorzaakt,
 • het ontstaan van rimpels,
 • de aanmaak van collageen in de huid (deze zal worden geactiveerd),
 • verhoging van het natuurlijke hyaluronzuur in de huid,
 • vasthouden van vocht in de huid,
 • vermindering van fijne lijntjes,
 • een gladdere huid creëren.

Huidverzorgingsproducten waarin retinol is verwerkt, zijn er in uiteenlopende sterktes en retinol-derivaten. In het onderzoek worden echter ook de bijwerkingen beschreven die met deze stof in verband gebracht kunnen worden, zoals:

 • jeukende huid,
 • verbranding van de huid waarop het product aan is gebracht,
 • afschilferen van de huid,
 • rood worden van de huid.

Om de irritatie, die in verband wordt gebracht met retinol, te verminderen, kun je overstappen naar een minder irriterende variant, de hoeveelheid van het product te verminderen of de frequentie van het gebruik terugdringen.

Het onderzoek waarschuwt bovendien tegen het gebruik van retinol als je zwanger bent omdat de stof schadelijk kan zijn voor de ongeboren baby. De onderzoekers raden aan dat vrouwen in de vruchtbare leeftijd beter een zwangerschap voorkomen gedurende de behandeling of, wanneer ze al zwanger zijn, om te stoppen met het gebruik van lokale retinoïden.

Vanwege het feit dat retinol af kan breken op momenten dat het bloot wordt gesteld aan licht, zullen de meeste dermatologen je het advies geven om producten die deze stof bevatten ’s nachts te gebruiken.

Wanneer je van plan bent om het te gaan proberen, wil je wellicht van start gaan met een lagere concentratie en geleidelijk toewerken naar een sterker product. Zo kan retinol na enige tijd helpen om de kwaliteit en de jeugdige uitstraling van je huid te verbeteren.

Hydroxyzuren

Hydroxyzuren (in alfa-, beta- en polyvarianten) worden gebruikt om de bovenste huidlaag te af te schilferen (exfoliëren) door middel van de verwijdering van de droge, dode huidcellen. Bovenal stimuleren deze stoffen de groei van nieuwe huidcellen. In het bijzonder alfa-hydroxyzuren kunnen in worden gezet om:

 • de extreem droge huid te verbeteren,
 • de verkleuring van donkere plekjes op de huid te behandelen (melasma),
 • acne te verminderen,
 • littekens als gevolg van acne tot een minimum terug te dringen.

Hydroxyzuren in huidverzorgingsproducten

In een onderzoek, dat stamt uit 2010, hebben wetenschappers producten met lage concentraties (met minder dan 10 procent) hydroxyzuren onderzocht en zij konden melden dat het gebruik van deze stof over het algemeen veilig is voor de meeste mensen. Toch is voorzichtigheid en een waarschuwing op zijn plaats,

Producten met hoge concentraties formules (met meer dan 20 procent) worden daarentegen gezien als zogenaamde “chemische peelings” en zullen in worden gezet om ernstige gevallen van huidschade veroorzaakt door de straling van de zon, acne, psoriasis, eelt en andere huidaandoeningen te behandelen.

Op het ogenblik dat je van plan bent om een ​​product te gebruiken met een concentratie van meer dan 10 procent hydroxyzuren, dan moet je dit absoluut doen onder toezicht van een deskundige specialist op het gebied van huidverzorging. Hydroxyzuren kunnen de huid namelijk irriteren en onder andere zorgen voor: roodheid, jeuk en zwelling.

Slotopmerking

Wanneer je nog altijd het gevoel hebt dat je wat extra hulp kunt gebruiken bij het uitkiezen van huidverzorgingsproducten die tegenwoordig te verkrijgen zijn, dan kun je natuurlijk contact opnemen met een dermatoloog.

Deze arts kan immers een verzorgingsplan op stellen met betrekking tot de verzorging van je huid en dit plan zo aanpassen dat uniek is voor je gezicht en tevens zal voldoen aan je persoonlijke behoeften.

naturaplaza superfoods banner