Take a fresh look at your lifestyle.

Schaam jij je voor je schaamlippen?

De schaamlippen zijn nog altijd voor veel vrouwen een punt waar ze zich onzeker over voelen. De binnenste schaamlippen van iedere vrouw zijn van nature groter dan de buitenste schaamlippen. Toch is er een sentiment dat het andersom hoort te zijn. Je hoeft je niet te schamen voor grote schaamlippen. Wel kunnen te grote schaamlippen irritatie opleveren. Bijvoorbeeld tijdens het fietsen, paardrijden of tijdens intieme momenten met je partner. Dan kan een schaamlipcorrectie uitkomst bieden. Je kunt dit ook uit laten voeren als je geen last van irritatie hebt, maar je het simpelweg mooier zou vinden. Een schaamlipcorrectie kun je laten doen bij SAM kliniek.

single reizen online banner

Kosten en consult

Een schaamlipcorrectie kan een ingreep zijn die je irritatie wegneemt. Toch zien zorgverzekeraars dit niet als een medische ingreep, maar een cosmetische ingreep. Ongeacht je redenen voor een schaamlipcorrectie kun je er dus op rekenen dat je hier zelf voor moet betalen. Wat de precieze kosten zijn wordt met je besproken bij SAM kliniek in het eerste, gratis consult. Tijdens dit consult bespreek je of je inderdaad een schaamlipcorrectie wil en kan laten doen en wat de kosten hiervoor zullen zijn. Het consult is dus gratis.

vrouw in overpeinzing

bewust puur banner

Ingreep en daarna

De ingreep zelf is vrij snel gedaan. In een half uur is het afgerond. Van tevoren wordt afgetekend welk stuk weggesneden wordt. Je kunt lokaal of volledig verdoofd worden. De hechtingen die gezet worden, lossen vanzelf op. Je hoeft dus niet terug om je hechtingen eruit te laten halen zoals vaak het geval is met hechtingen. Na de ingreep mag je niet autorijden, je zal dus iemand nodig hebben die je op kan halen. Als je volledig verdoofd bent moet je langer wachten voor je naar huis kunt dan wanneer je voor plaatselijke verdoving kiest.

De schaamlipcorrectie levert in eerste instantie gezwollen schaamlippen op. Je moet de wond dan ook elk uur 5 tot 10 minuten koelen met een icepack. Je kunt ook bloed verliezen na de ingreep. De eerste week moet je tweemaal daags wassen, ook na het plassen moet je spoelen met water. Daarna moet je de schaamlippen goed drogen. Een week na de ingreep wordt de genezing van de wond gecontroleerd. Je mag de eerste vijf weken geen seksueel contact hebben, omdat dit de wonden kan beschadigen. Alles wat druk op de wonden kan leggen, dus ook krabben of wrijven, moet je vermijden.

naturaplaza superfoods banner