Take a fresh look at your lifestyle.

Als single op vakantie

Welke mogelijkheden voor singles reizen?

Stel, je bent single en je wilt een leuke single reis boeken. Hoe pak je dat aan en waar ga je heen? Ga je alleen of juist met een leuke groep? In dit bericht veel informatie over singles reizen.

single reizen online banner

Alleen op reis of juist niet?

Ben je graag alleen en graag op jezelf? Dan is dat misschien één van de redenen waarom je nog single bent. Misschien is dan alleen op reis gaan een beter idee dan met een andere groep vrijgezellen op reis gaan. Want een single groepsreis betekent dat je regelmatig in het gezelschap van andere reisgenoten bent. Dan is het wellicht verstandiger om een individuele rondreis te boeken of groepsreis zonder te veel verplichtingen.

wijnproeverij single reis

Deelnemen aan een single groepsreis

Ben je daarentegen alleenstaand en een gezelschapsdier dan moet je zeker kiezen voor een groepsreis met andere vrijgezellen. En daarbij heb je ook weer de keuze uit tientallen bestemmingen, dicht bij huis of ver weg. Luxe of juist basic. Met een grote groep reizen of juist kleinschalig. We helpen je met deze single vakantie reistips de juiste keuze te maken.

Een single vakantie boeken tijdens Kerstmis.

Veel singles voelen zich tijdens Kerstmis eenzaam en besluiten er een aantal dagen tussen uit te gaan. Dit is wat we eerder schreven over single zijn en je eenzaam voelen tijdens Kerstmis. Als jij met Kerstmis en Oud en Nieuw niet alleen thuis wilt zijn maar ook geen beroep wilt doen op familie of vrienden, is het best een goed plan om een single groepsreis met Kerst te boeken. Denk bijvoorbeeld aan een single stedentrip New York of een groepsreis met bestemming Bali of Nepal. Sluit je aan bij een singles groepsreis met gelijkgestemden en leeftijdsgenoten. Hier vind je de leukste Kerst single reizen.

bewust puur banner

Groepsreizen singles en leeftijdsgenoten

Eén van de belangrijkste factoren bij de keuze van een alleenstaanden groepsreis is de gemiddelde leeftijd van de groep. Indien jij bijvoorbeeld een vrouw bent van 35 jaar, heb je waarschijnlijk weinig behoefte aan om deel te nemen aan een single groepsreis met vrijgezellen met een gemiddelde leeftijd van 50 tot 55 jaar. Bij de keuze van single groepsreizen heb je de keuze uit tientallen bestemmingen en soorten reizen. Boek echter alleen een plekje bij zo een single reis als de andere deelnemers een gemiddelde leeftijd hebben van ongeveer jouw leeftijd.

wandelvakantie voor singles

De keuze van een singles reis als je hoger opgeleid bent

Niet alleen leeftijd is een belangrijke factor bij de keuze van de juiste single vakantie groepsreis. Opleiding kan voor sommige vrijgezellen ook een reden zijn om een bepaalde keuze te maken. Je vindt daarom binnen het aanbod single groepsreizen ook speciale reizen voor hoger opgeleide vrijgezellen. Meer informatie over single reizen hoger opgeleiden vind je hier. Het is goed om te weten dat dit vaak groepsreizen naar verre bestemmingen zijn. Er zijn echter ook single weekenden voor hoger opgeleiden die je kunt boeken.

Christelijke vrijgezellen

Een tenslotte, als je christelijk bent en op zoek gaat naar een christelijke reisorganisatie, is het goed om te weten dat er enkele christelijke reisorganisaties en specifieke vakantieparken zijn. Er zijn ook christelijke single reizen. Deze zijn echter vooral een particuliere aangelegenheid.

naturaplaza superfoods banner