Take a fresh look at your lifestyle.

Waarom koffie een geweldige toevoeging is aan je schoonheidsroutine

Vandaag de dag is koffie haarfijn met ons leven verweven. En misschien denk je er niet zo snel over na, maar er kunnen tal van momenten op een dag zijn waar het drinken van een kopje zich perfect voor leent. Je drinkt een kopje als ontbijt, op kantoor of je gaat voor een decaf variant later in de avond. Het is dus het perfecte momentje om even lekker tot rust te komen. Maar wist je dat er nog een ander belangrijk voordeel verbonden is aan koffie? Je kunt het namelijk ook erg makkelijk gebruiken voor je schoonheidsroutine. Hoe je dat het beste aan kunt gaan pakken, lees je hier.

single reizen online banner

Koffie als scrub voor de huid gebruiken

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om koffie als een scrub te gebruiken. Wrijf de koffie rustig over je huid en probeer delicate zones, bijvoorbeeld rondom de ogen, te vermijden. Je merkt na het aanbrengen van de scrub dat je huid ineens veel zachter aanvoelt. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om koffieprut op je ogen te leggen. Koffie werkt ontstekingsremmend en je huid krijgt ook nog eens meteen een cafeïne boost. Je merkt dus al snel dat je wallen veel sneller kunnen verminderen.

koffiebonen

bewust puur banner

Geniet van een heerlijk relax momentje met een vers kopje koffie

Jouw perfecte schoonheidsroutine til je meteen naar een hoger niveau door ook regelmatig een relax moment voor jezelf in te plannen. Want door voldoende rust te nemen, geef je je lichaam ook een aanzienlijke boost. Doe dit bijvoorbeeld door een lange wandeling te maken, door een goed boek te lezen of door even neer te ploffen op een loungeset in de tuin. De kers op de taart? Dat is natuurlijk het zetten van een vers kopje koffie. Terwijl je geniet van een moment voor jezelf, prikkelt de geur van de gebrande bonen je zintuigen. Laat het ontspannen dus maar snel komen!

Investeer altijd in de nodige tools om de koffie zo lekker mogelijk te maken

Je doet er maar al te graag alles aan om ieder kopje koffie keer op keer weer optimaal te krijgen als het aankomt op de smaak. Daarom is het een goed idee om ook regelmatig naar de kwaliteit van het apparaat te kijken. Investeer bijvoorbeeld ook in een koffiezet ontkalker, zodat je zeker weet dat de kalk smaak niet op kan treden in ieder kopje.

naturaplaza superfoods banner