Take a fresh look at your lifestyle.

Een naam kiezen voor je baby

Een naam kiezen voor je baby is eigenlijk een soort cadeautje geven voor de rest van diens leven. Een naam draag je immers heel je leven met je mee. Als ouders dien je er dus voor te zorgen dat de naam van je kind een weloverwogen keuze is en geen aanleiding geeft tot het pesten of uitlachen van je kind.

single reizen online banner

Zelfvertrouwen

Een kind dat tevreden is met zijn eigen voornaam en deze mooi vindt zal veel meer zelfvertrouwen hebben en uitstralen dan een kind dat zich schaamt voor zijn naam of dat deze vreselijk lelijk vindt. Indien er dan toch een keer wat geplaag is over de naam dan zal het eerste kind veel zelfverzekerder in zijn schoenen staan dan het kind dat zelf twijfels heeft bij zijn voornaam. Als ouders heb je dus min of meer de plicht om je kind een behoorlijke naam mee te geven waarmee het de rest van zijn leven zonder schaamte verder kan.

bol baby banner

Keuze vrijheid

In tegenstelling tot in het verleden hebben ouders vandaag de dag meer vrijheid in het kiezen van een voornaam voor hun kind. Een ambtenaar kan niet zomaar meer een naam weigeren in te schrijven bij de geboorte van een baby. Dit kan alleen nog als de naam:

  • aanstootgevend is
  • beledigend is
  • belachelijk is
  • kwetsend is

voor het kind zelf of voor de maatschappij.

bewust puur banner

borstvoeding geven baby

Volwassen naam

Een naam kan voor een kleine schattige baby soms heel aandoenlijk klinken maar probeer jezelf eens voor te stellen dat je kind volwassen is. Past de gekozen voornaam dan nog altijd even goed of kun je beter een verandering aanbrengen? Een erg betuttelende voornaam voor een volwassen man of vrouw kan in de maatschappij voor veel treiterijen en pesterijen zorgen.

Achternaam

De voornaam zal in combinatie met de achternaam de identiteit van je kind gaan vromen. Bij het kiezen van een voornaam zul je dus moeten bepalen of de twee namen goed bij elkaar passen en dus geen rare woordcombinatie gaan vormen. Ook als een kind meerdere voornamen krijgt dien je ervoor te waken dat de initialen in combinatie met de achternaam niet raar zijn zoals W.C. Pot of B. A. K. Vis. Dit kan namelijk ook negatieve reacties uitlokken in het latere leven van je kind.

Uitspraak

Kies een naam waarvan je weet dat die goed uitgesproken kan worden door te kijken naar de schrijfwijze. Dit voorkomt latere verwarring en irritatie bij het kind.

naturaplaza superfoods banner