Take a fresh look at your lifestyle.

41 weken zwanger

Je kleintje zit waarschijnlijk nog heerlijk in je veilige baarmoeder en wil nog even niet naar buiten komen. Voor zover de ruimte het nog toestaat zwaait je kindje soms met een armpje of beentje. De aanstaande moeder zal misschien zeggen dat ze over tijd is, dit in tegenstelling tot hoe de medische wereld tegen de situatie aankijkt. Over tijd ben je pas wanneer er na 42 zwangerschapsweken nog altijd geen bevalling plaats heeft gevonden.

single reizen online banner

Baby

Hoewel je lichaampje al helemaal klaar is, heb je nog altijd geen zin om kennis te maken met je, steeds nieuwsgieriger wordende, familie. De ruimte die je tot je beschikking hebt wordt echter alsmaar kleiner en ook de placenta kan vanaf nu wat minder goed zijn werk gaan doen. Om die reden wordt je gezondheid en je welzijn goed in de gaten gehouden door de begeleider van de zwangerschap.

Omdat er niet langer meer huidsmeer aan wordt gemaakt is de kans groot dat je geboren wordt met een droog huidje. Het lijkt zelfs een beetje te schilferen. Je weegt nu ongeveer 3430 gram en hebt een lengte van 50 centimeter.

Mama

Het zal nu niet lang meer duren voordat je je kleintje in je armen kunt sluiten. Hoewel het nog tot 42 weken een gewone zwangerschap wordt genoemd zul je misschien zelf het gevoel hebben dat je over tijd bent.

bewust puur banner

Je zou, als daar nu zin hebt tenminste, al het nodige klaar kunnen maken voor in de kraamtijd zoals een lijntje spannen waaraan je de felicitatiekaarten kunt hangen die ongetwijfeld naar jullie gestuurd gaan worden. Misschien wil je ook een speciaal plekje inrichten waar je de kraamcadeaus uit wilt stallen.

Nerveus binnen zitten wachten of de bevalling zich misschien vandaag aandient heeft weinig zin. Beter kun je gewoon leuke dingen blijven plannen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een theevisite bij een vriendin of een bezoekje aan de aanstaande grootouders. Er zal niemand zijn die je boos aankijkt op het ogenblik dat je verstek moet laten gaan omdat je kindje besloten heeft om kennis te komen maken.

Handige tips

  • Tijdens een heleboel bevalling komt de vrouw op een punt dat ze eigenlijk bijna niet meer kan. Dit is dikwijls het moment dat je bijna mag gaan persen en dat dus je kleintje zal worden geboren.
  • Wanneer je baby straks is geboren en lekker ligt te slapen dan zal dat waarschijnlijk in dezelfde houding zijn als in de baarmoeder. Dit is een vertrouwde en geliefde slaaphouding van je kleintje, hierin voelt het zich veilig.
naturaplaza superfoods banner