Take a fresh look at your lifestyle.

33 weken zwanger

Indien je nu nog aan het werk bent zal het verlangen naar je zwangerschapsverlof wellicht steeds heviger worden. Het werk kan soms namelijk erg zwaar vallen aan het einde van je zwangerschap. Je gedachten zullen ook steeds vaker afdwalen naar je baby en de naderende bevalling. Op je werk concentreren valt daarom niet altijd mee.

vitaminstore gezond leven banner

Baby

Je bewegingen zijn de laatste tijd steeds heviger geworden. Je bent dan ook al behoorlijk sterk voor zo’n klein ukkie. Het kan zelfs gebeuren dat door jou trappen en boksen je mama een gekneusde rib op heeft gelopen. Per dag maak je gemiddeld ongeveer 500 bewegingen die aanvankelijk erg leuk waren voor je mama om te voelen maar zo langzamerhand begint ze er toch wel eentje genoeg van te krijgen en kan ze niet wachten totdat je geboren bent. Je hebt inmiddels een gewicht bereikt van ongeveer 2050 gram en bent ongeveer 41 centimeter lang.

Mama

Indien je veel spanningen hebt dan moet je je bedenken dat dit zorgt voor vernauwende bloedvaten. Op hun beurt zullen deze vernauwde bloedvaten zorgen voor een verminderde werking van de placenta en dus is het van belang voor je ongeboren kind dat je zoveel mogelijk stress voorkomt. Zorgen en problemen dien je daarom niet op te kroppen. Door erover te praten kan er vaak een goede oplossing worden gevonden. Als je nog werkt is het verstandig om zoveel mogelijk dingen aan je collega’s over te dragen en het zelfs wat rustiger aan te doen.

bewust puur banner

Als je tijdens je zwangerschap meer dan 10 tot 14 kilo aan bent gekomen betekent dat meestal dat je niet gezond of te veel hebt gegeten. Het is soms erg lastig om de zin in eten tijdens je zwangerschap in bedwang te houden maar wel de enige mogelijkheid om klachten zoals onder andere overgewicht en een te hoge bloeddruk in de hand te kunnen houden.

Soms is van tevoren bekend dat je zult gaan bevallen door middel van een keizersnede. In bepaalde gevallen staat er al een datum in de agenda genoteerd waarop deze grote gebeurtenis plaats gaat vinden. Maar in een aantal andere gevallen zal een dergelijke ingreep ook pas op het laatste moment als oplossing worden geboden. Het is dus in ieder geval goed om nu al het één en ander te lezen over de gang van zaken bij een dergelijke bevalling.

Handige tips

  • Door geregeld even met je benen omhoog te gaan liggen zorg je ervoor dat het extra bloed in je lichaam goed rond kan worden gepompt. Daarbij komt nog dat een dergelijke positie een uitstekende manier is om je rug en benen te ontspannen. Sommige mensen beweren dat dit ook zwangerschapsvergiftiging tegen zou gaan maar dat is helaas een onwaarheid.
  • Een apart lijstje van personen die je op de hoogte moet brengen op het ogenblik dat de bevalling zich aandient is een goed idee. Je hoeft dan niet te gaan zoeken naar telefoonnummers of je afvragen of je iedereen wel gebeld hebt.
naturaplaza superfoods banner