Take a fresh look at your lifestyle.

31 weken zwanger

Indien je nog geen kraampakket in huis hebt dan wordt het nu echt de hoogste tijd om er één aan te schaffen. Dit soort complete pakketten kun je gewoon kopen bij een apotheek of drogist. Uiteraard kun je ook zelf een pakket samenstellen uit losse componenten.

vitaminstore gezond leven banner

Baby

Hoewel je er al helemaal uitziet zoals bij je geboorte, is het toch beter om nog wat langer in de beschermende buik van je mama te blijven zitten. Hier buiten ben je namelijk nog niet in staat om jezelf warm te houden. Daarbij komt verder nog dat je nog onvoldoende weerstand op hebt gebouwd waardoor je extra kwetsbaar zult zijn voor infecties. Indien je nu geboren zou worden dan zou dit betekenen dat je nog enige tijd in een couveuse in het ziekenhuis door zult moeten brengen.

Je zult in deze periode de positie aan gaan nemen waarin je uiteindelijk geboren gaat worden. Toch heb je nog voldoende ruimte om deze te veranderen. Pas rond de vierendertigste zwangerschapsweek is je geboortehouding definitief. Momenteel ben je ongeveer 39 centimeter lang en hebt een gewicht bereikt van ongeveer 1600 gram. De placenta weegt ongeveer 500 gram en groeit meestal niet meer verder.

bewust puur banner

Mama

Indien je niet goed op je houding let aan het einde van je zwangerschap dan kun je behoorlijk wat last van je rug krijgen. Door het toegenomen gewicht bestaat namelijk de kans dat je niet meer in balans loopt en staat. Om dit te voorkomen dien je je bilspieren goed aan te spannen en je schouders naar achteren te brengen als je staat of loopt.

Hoe verder de zwangerschap vordert des te meer wil je geregeld hebben voor de komst van je kleintje. Niet alleen het kamertje en de spulletjes, maar ook zakelijke aangelegenheden heb je het liefst goed op orde. Alles wat je nu hebt geregeld zal een zorg minder zijn tijdens je zwangerschapsverlof.

Handige tips

  • Wanneer je vrouwen in je directe omgeving kent die onlangs zijn bevallen dan is de kans aanwezig dat zij spullen over hebben uit hun kraampakket. Niet altijd wordt immers alles gebruikt wat erin zit. Door deze spullen over te nemen bespaar je op kosten.
  • Als je niet alleen de papa van je baby bij de bevalling aanwezig wilt hebben dan zul je nu al goede afspraken moeten maken. Zo dien je onder andere af te spreken wanneer je iemand gaat bellen en wat de verwachtingen zijn van deze persoon tijdens de bevalling.
naturaplaza superfoods banner