Take a fresh look at your lifestyle.

3 weken zwanger

Vanaf dit moment mag er gesproken worden van een heuse zwangerschap. Een zaadcel heeft de rijpe eicel weten te bevruchten. De tocht van de eileider naar de baarmoeder is begonnen. Na vijf dagen tot een week zal deze worden bereikt.

single reizen online banner

Baby

Een dag na de bevruchting zal de celdeling al in volle gang zijn en je mag nu een zygote worden genoemd. Nadat je je in hebt genesteld in het slijmvlies van de baarmoeder zul je aan worden geduid als een blastocyst. Op dit ogenblik heb je een lengte van 0,1 tot 0,2 millimeter. Hoewel je dus nog niet zichtbaar bent voor het blote oog is je mama als wel echt zwanger. De celdelingen zullen vanaf het moment van bevruchting alsmaar door blijven gaan.

Mama

Na de eisprong is de zaadcel je gerijpte eicel binnengedrongen en op het ogenblik dat het klompje cellen, dat inmiddels is ontstaan en vanuit de eileider in de baarmoeder aan is gekomen, zich in het baarmoederslijmvlies nestelt, zou er een beetje onschuldig bloed vrij kunnen komen: de innestelingbloeding. Een dergelijke bloeding kan ontstaan als er per ongeluk een bloedvaatje wordt geraakt tijdens het innestelen. Door je lichaam wordt een bepaald eiwit afgegeven dat ervoor zorgt dat de baby niet als een indringer wordt gezien en zal worden afgestoten.

bewust puur banner

Momenteel is er sprake van een zwangerschap en zullen de hormonen in je lichaam aan de slag gaan. Er wordt progesteron geproduceerd om het slijm in de baarmoedermond weer ondoordringbaar te maken. Daarnaast zal de temperatuur van je lichaam ongeveer een halve graad stijgen.

Handige tips

  • Elke maand kan de spanning, of je al dan niet zwanger bent, veel energie kosten. Het beste zou zijn als je dit een beetje naast je neer zou kunnen leggen.
  • Indien je een zwangerschapswens hebt dan is een vakantie boeken voor over een aantal maanden niet erg handig. Het namelijk zomaar gebeuren dat in de tussentijd zwanger raakt en dat de komst van je kindje roet in het eten zou kunnen gooien. Als je toch op vakantie wilt gaan dan is een korte termijn boeking over het algemeen het meest veilig.
  • Wanneer je last hebt van overgewicht, maar ook graag zwanger wilt worden, is het nu zeker niet het moment om je volop op het lijnen te storten. Afvallen kan namelijk nadelige gevolgen hebben voor je ongeboren kind. Samen met een diëtiste kun je bekijken wat in jou specifieke geval de meest gunstige oplossing is.
naturaplaza superfoods banner