Take a fresh look at your lifestyle.

19 weken zwanger

Het is nu waarschijnlijk tijd geworden om je aan te gaan passen aan je uitdijende lichaam. Je lichaam begint namelijk al behoort breder en ronder te worden. Goed op je houding letten is daarbij overigens het devies. Maar ook voldoende rust nemen maar toch ook voldoende blijven bewegen is absoluut belangrijk.

single reizen online banner

Baby

Je donshaartje begin je nu geleidelijk te verliezen. Deze haartjes worden vervangen door wat grovere exemplaren, voornamelijk op je hoofdje. Hoewel bij veel kinderen de meeste haren verdwenen zijn zodra ze geboren worden is de kans niet uit te sluiten dat je geboren wordt met een fraaie bos haren. Je bent nu 22 centimeter lang en weegt ongeveer 250 gram.

Mama

Doordat je ribben al wat omhoog worden geduwd door de groeiende baarmoeder is het mogelijk dat je je een beetje kortademig voelt. Verder kun je soms behoorlijk wat last van hoofdpijn hebben. Met wat ontspanningsoefeningen en hoofdmassages kun je proberen deze te verlichten.

bewust puur banner

Veel vrouwen hebben in deze periode van de zwangerschap extra veel trek in eten. Dit is geen probleem mits je kiest voor gezonde voedingsmiddelen. Het kan ook fijner zijn om de drie hoofdmaaltijden op te delen in een aantal kleinere eetmomenten verspreid over de dag. Je maag zal dan minder in de verdrukking komen en minder vol aanvoelen. Hoewel eten voor twee niet nodig is als je zwanger bent, kan een extra boterham en een glas zuivel nu een waardevolle aanvulling zijn van je dagelijkse menu.

Het is goed om veel te bewegen, niet alleen werkt dit ontspannend maar ook zorgt het ervoor dat je in een goede conditie komt of blijft. Dit is immers hard nodig als je over een paar maanden gaat bevallen.

Handige tips

  • Door je partner je te laten masseren met een heerlijke massageolie krijgen jullie wat extra tijd voor elkaar, wordt er contact gemaakt met jullie kleintje binnen in je buik en ga je die lelijke zwangerschapsstrepen enigszins tegen.
  • Op het ogenblik dat je een leuke babynaam hoort dan schrijf je deze het best direct op. Zo kun je deze niet vergeten. Uiteraard is het handig als ook je partner dit doet. Later kunnen jullie dan samen door de namen gaan spitten en er de meest leuke uitkiezen. Houd met het kiezen overigens rekening met de combinatie voor- en achternaam. Geeft bijvoorbeeld de gekozen voornaam geen vreemde combinatie met de achternaam? Of krijg je geen rijmende voor- en achternaam? Dit kan later voor een kind heel onprettig zijn.
naturaplaza superfoods banner