Take a fresh look at your lifestyle.

Voortekenen bevalling

Op het ogenblik dat je in verwachting bent en de uitgerekende datum nadert dan kun je gaan letten op signalen die kunnen wijzen op de bevalling. Bepaalde voortekenen kunnen er namelijk op wijzen dat de komst van je baby niet lang meer op zich zal laten wachten.

vitaminstore gezond leven banner

Indalen baby

De eerste voortekenen die wijzen op een naderende bevalling is het indalen van de baby. Je kunt dit merken aan een stekend gevoel in je schaamstreek. Overigens zal niet elke zwangere vrouw het merken wanneer haar kindje is ingedaald. Door het indalen krijgt de baby minder ruimte en zal het bewegen ook in worden geperkt.

Borsten

De borsten van een zwangere vrouw kunnen enige tijd voor de geboorte wat opzwellen en zelfs al een beetje colostrum produceren. Colostrum is een gelig vocht en laten zien dat de borsten gereed zijn voor hun taak de baby van voeding te gaan voorzien na de geboorte. Colostrum zal dan ook de eerste voeding zijn die een baby drinkt wanneer deze aan de borst zal worden gelegd.

Harde buikern

Een paar dagen voor de bevalling kunnen harde buiken een signaal zijn dat de baby bijna klaar is om geboren te worden. De vorm van je buik kan in deze periode ook vernaderen van bijvoorbeeld een ronde dracht naar een dracht naar voren.

bewust puur banner

Stoelgang

Vlak voor de bevalling kan het lichaam zich, als het ware, gaan zuiveren. Dit merk je doordat je veel vaker dan normaal naar het toilet moet.

Verlies slijmprop

Een erg bekend voorteken van de bevalling is het verlies van de slijmprop. Dit kan echter al een paar dagen of zelfs weken van tevoren gebeuren. Na het verlies van de slijmprop hoef je je nog niet direct naar een ziekenhuis te haasten of de verloskundige te bellen. De daadwerkelijke bevalling kan immers nog wel even op zich laten wachten.

Rugpijn en weeën

Pijn in de rug is doorgaans een duidelijk signaal dat de weeën en de bevalling niet lang meer uit zullen blijven. Wanneer de weeën beginnen dan weet je zeker dat de bevalling in gang is gezet. In het begin zullen de weeën een stekende of trekkende pijn zijn die geleidelijk heviger worden en frequenter optreden. Zodra de weeën voor de duur van twee uur elke vijf tot tien minuten komen om ongeveer een halve minuut aan te houden dan dien je je gereed te maken voor de bevalling.

Verlies vruchtwater

Het verlies van (geur- en kleurloos) vruchtwater is eveneens een erg bekend voorteken van de bevalling. Dit kan in één keer gebeuren of met kleinere beetjes naar buiten komen. Meestal wordt de baby binnen een etmaal na het breken van de vliezen geboren.

naturaplaza superfoods banner