Take a fresh look at your lifestyle.

Voorbereiden op de laatste weken van je zwangerschap

De laatste loodjes wegen het zwaarst, zo luidt het gezegde. Voor de laatste maanden van de zwangerschap gaat dit zeker op. Je buik zal immers steeds zwaarder worden en je kunt haast niet wachten tot je je kleintje in je armen kunt sluiten.

vitaminstore gezond leven banner

Zwangerschapsverlof

Vanaf ongeveer zes tot vier weken voor de verwachte bevallingsdatum zul je met zwangerschapsverlof gaan. Op je werk moet je misschien het één en ander overdragen aan een collega of een vervanger. Op die manier kun je met een gerust hard je werk achterlaten en gaan genieten van de laatste zwangerschapsweken.

Komst van de baby voorbereiden

In deze laatste weken van de zwangerschap regel je nog een aantal dingen die met de komst van je baby te maken hebben. Het schrijven van de enveloppen voor de geboortekaartjes, het inpakken van een tas die mee moet naar het ziekenhuis (ook als je gekozen hebt voor een thuisbevalling dien je deze klaar te hebben staan) en het completeren van je kraampakket, behoren tot deze laatste zaken die geregeld moeten worden.

In de babykamer kun je het bedje of het wiegje alvast opmaken zodat je kindje er direct gebruik van kan maken. Wanneer je besloten hebt om thuis te bevallen dan dien je er tevens voor te zorgen dat je eigen bed verhoogd is door middel van zogenaamde bedklossen. Indien deze niet passen dan kunnen bierkratten ook prima als bedverhogers dienst doen.

bewust puur banner

Uitrusten en ontspannen

De laatste weken voor je bevalling zul je ook moeten gebruiken om uit te rusten en te ontspannen. Zorg er dus voor dat je dat leuke boek, dat je al lang wilde lezen, in huis hebt en dat er een stapel topfilms naast de dvd-speler liggen. Dit uitrusten heb je niet alleen nodig om fit aan de bevalling te beginnen. Maar ook zul je er over een aantal maanden misschien met smart aan terugdenken. Met een kind komt er van uitrusten meestal niet veel meer terecht.

Genieten

Het klinkt misschien raar maar na de bevalling zullen er best een aantal momenten zijn waarop je je dikke, zwangere buik gaat missen. De laatste weken van de zwangerschap is het dus nog even genieten geblazen van dat getrappel van binnen, ook al kan dat soms behoorlijk hard aankomen.

In de laatste weken voor de bevalling zullen jij en je partner nog even volop van elkaar kunnen genieten. Na de geboorte zullen jullie elkaars aandacht immers moeten delen met jullie kleintje. Bovendien zul je meestal behoorlijk moeten wennen aan de nieuwe rol van jezelf en die van je partner als ouder.

naturaplaza superfoods banner