Take a fresh look at your lifestyle.

Wanneer ben je klaar voor een tweede kind?

Het moment waarop je besluit om voor nog een kindje te gaan ligt voor iedere vrouw anders. Voor je het weet echter is je kleintje geen baby meer. In plaats van dat roze, hulpeloze hoopje mens dat je in je armen hield, kruipt of loopt er nu een peuter of misschien al een kleuter rond. Uiteraard zullen er, door de komst van een nieuw kindje, weer veel dingen anders worden maar het gevoel van een baby tegen je borst is een onuitwisbare herinnering waardoor de wens om nog een keer moeder te worden weer gaan kriebelen.

single reizen online banner

Veranderingen

Op het ogenblik dat er een nieuw kind in een gezin bijkomt dan houdt dit per definitie ook een aantal veranderingen in: voor jezelf, je partner maar zeker ook voor de al aanwezige kinderen. Er is namelijk een broertje of zusje bijgekomen die ook aandacht en verzorging nodig heeft van papa en mama, en dat kan behoorlijk wennen zijn. Indien je een peuter hebt, die midden in de zogenaamde peuterpubertijd zit, dan zal je huis vaak erg druk zijn met ook nog een baby.

Leefritme

Na de komst van elk kind binnen een gezin zul je aan een nieuw leefritme gewend moeten raken. De vraag is: wil je dit ritme nu gaan opgeven, of ben je klaar voor de nieuwe uitdaging? De komst van een tweede, derde of misschien zelfs wel vierde kindje brengt namelijk ook voordelen met zich mee. Indien je nu één kind hebt dan zal er straks een speelmaatje voor hem of haar zijn. Als je langer wacht met de nieuwe zwangerschap dan zal ook het leeftijdsverschil tussen de kinderen groter worden. Wel kun je dan nog een poosje langer van je eerste kind genieten en deze je volle aandacht geven.

bewust puur banner

Herstel

Daarbij komt verder nog dat, als je langer wacht met een volgende zwangerschap, je lichaam meer tijd wordt gegund om zich van de eerdere zwangerschap en de bevalling te herstellen. Je kleintje heeft misschien sinds kort pas een goed waakslaapruimte gevonden en slaap ’s nachts eindelijk door waardoor je partner en jij nu ook eindelijk tot rust komen. Je zou, door te wachten met een volgende zwangerschap, wat meer tijd vrij kunnen maken voor jullie twee.

Fit en klaar

Zodra je echter zeker weet dat, zowel je partner als jij, voldoende bent bijgekomen van de eerdere zwangerschap en de bevalling en absoluut klaar bent voor gezinsuitbreiding dan zal niets je in de weg staan. Je doet er goed aan om hierover uitgebreid samen te praten zodat er geen twijfels meer bestaan en jullie beide zeker weten dat je een nieuw kindje aankan en dat jullie allebei voor de volle honderd procent achter deze beslissing staan.

naturaplaza superfoods banner