Take a fresh look at your lifestyle.

Seks plannen slecht voor relatie

Dat seks noodzakelijk is om zwanger te worden weet iedereen en dat je moet vrijen op het moment dat je het meest vruchtbaar bent is ook geen onbekend verhaal voor de meeste mensen. Toch is het plannen van seks geen goed idee. Dit kan namelijk een negatieve uitwerking hebben op je relatie.

single reizen online banner

Gevolgen voor een man

Wanneer je toch seks wilt plannen omdat je erg graag zwanger wilt worden dan kun je dat beter heel subtiel doen. Het best vertel je je partner niet dat je juist die dag vruchtbaar bent. Maar zou je een romantische sfeer kunnen creëren en op die manier je partner kunnen verleiden om het bed met je te delen. Het idee dat jullie verplicht seks hebben is bij hem dan in elk geval niet aanwezig en de kans is groot dat alles veel natuurlijker verloopt. Wanneer een man het idee heeft dat hij verplicht seks moet hebben dan kan dat zeer nadelige gevolgen hebben voor de relatie. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld te maken krijgen met:

Erectieproblemen

Uit wetenschappelijk onderzoek is vast komen te staan dat het verplichte vrijen voor een heleboel mannen zo tegen gaat staan dat ze problemen ondervinden met hun erectie. Een man heeft immers ook niet altijd zin in seks of kan op elk ogenblik een orgasme krijgen en dus voor de nodige zaadcellen zorgen.

bewust puur banner

Vreemdgaan

De druk om op bepaalde tijden seks te moeten hebben omdat je zwanger wilt worden is voor bepaalde mannen aanleiding om vreemd te gaan. De eigen relatie heeft in hun ogen dan niet meer voldoende op seksueel gebied te bieden waardoor dit bij een andere vrouw zal worden gezocht. Om het seksleven leuk en aantrekkelijk te houden dient er namelijk een zekere mate van spontaniteit aanwezig te zijn. Vooraf geplande seks kan zo nu en dan wel prettig zijn maar als dat voortdurend het geval is kan dat negatieve gevolgen hebben voor je relatie.

Gevolgen voor een vrouw

Ook voor een vrouw kan het plannen van seks op een gegeven moment niet leuk meer zijn. Je wilt dan weliswaar graag zwanger worden maar om steeds weer de verplichting te hebben om met je partner te vrijen kan er zelfs voor zorgen dat je klachten krijgt tijdens de seks. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • vaginale droogheid
  • pijn bij de penetratie
  • niet in staat zijn om een orgasme te krijgen.

Praten

Door er samen over te praten kun je vaak tot heel bevredigende oplossingen komen. Misschien kun je afspreken dat je bijvoorbeeld een maximaal een aantal keren per maand seks plant en de overige vrijpartijen spontaan laat gebeuren. Dit zorgt voor een veel meer ontspannen relatie en een leuker seksleven. En hoe raar het ook klinkt: een goede relatie met je partner is eveneens een factor die de kans op een zwangerschap vergroot.

naturaplaza superfoods banner