Take a fresh look at your lifestyle.

Wanneer ben je klaar voor een baby?

Het krijgen van een baby zal heel je leven op zijn kop zetten. Een kind krijgen zal dan ook een heleboel verantwoordelijkheid met zich meebrengen. Een baby hebben brengt immers niet alleen leuke maar zeker ook de nodige minder leuke aspecten met zich mee. Wellicht denk je wel eens aan het hebben van een kindje maar weet niet of je er echt aan toe bent.

single reizen online banner

Kinderwens

Wat je je in een dergelijk geval als eerste af zou moeten vragen is of je wel echt kinderen wilt. Indien je al van jong af aan gezegd hebt dat je later een mama zou willen worden dan zit het in de regel wel goed met je kinderwens. De vraag is alleen wanneer dat moment later is aangebroken. Het besluit om aan kinderen te beginnen is dan ook dikwijls een emotionele kwestie. Je moet je prettig voelen met het idee dat je mama wil worden en dat de tijd daar nu rijp voor is.

Praktische gevolgen

Uiteraard mag je praktische zaken rondom het ouderschap zeker niet uit het oog verliezen wanneer je besluit voor een baby te kiezen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de financiële gevolgen die het krijgen van een kind met zich mee zal brengen. Maar ook de relatie die je hebt dient voldoende stabiliteit te kunnen bieden om een gezin te stichten. Het voornaamste is echter dat de opvoeding van je kleintje heel je leven om zal gooien en dat je daar klaar voor bent.

bewust puur banner

Partner

Uiteraard zal je partner ook toe moeten zijn aan kinderen, en dienen jullie dus allebei een kinderwens te hebben. Is dit namelijk bij één van de partners niet het geval dan kun je elkaar minder goed steun bieden op het ogenblik dat er een kindje zou zijn geboren. Verder is het goed om vooraf te praten over de veranderingen, die het krijgen van een kind, voor de relatie inhoudt.

Twijfels

Op het ogenblik dat er twijfels bestaan over het krijgen van kinderen probeer er dan achter te komen waar deze mee te maken hebben en hoe deze wellicht weggenomen kunnen worden. Soms zijn mensen gewoon bang dat door de komst van een kind hun ultieme droom niet meer in vervulling zou kunnen gaan bijvoorbeeld het kopen van een mooi huis, het krijgen van die schitterende baan of het maken van een aantal reizen zoals je ooit eens in gedachten had. Veel dromen kunnen overigens als ouder gewoon in vervulling gaan.

Beslissen

Wanneer je bang bent om een beslissing te nemen dan moet je in je gedachten houden dat het ideale moment om aan een kind te beginnen niet bestaat. Er zijn altijd wel redenen te bedenken waarom het nog beter zijn om te wachten met zwanger worden. Je vruchtbaarheid kun je echter niet onbeperkt behouden en dus zul je op een gegeven ogenblik de knoop toch echt door moeten hakken.

naturaplaza superfoods banner