Take a fresh look at your lifestyle.

Wat is de kostprijs van een babyuitzet?

Op het ogenblik dat je weet dat je je kinderwens in vervulling wilt laten gaan is het goed te weten dat je een heleboel dingen nodig hebt voor de verzorging en de opvoeding van je kindje. De zorg voor een kind brengt nu eenmaal kosten met zich mee. In eerste instantie zullen de meeste kosten worden gemaakt voor de aanschaf van een babyuitzet.

single reizen online banner

Babyuitzet

Het uitgeven van geld voor je baby zal al beginnen tijdens je zwangerschap. Je wilt immers alles tot in de puntjes geregeld hebben voor de komst van je kindje. Vaak zullen zwangere vrouwen eerst alleen nog wat leuke babykleertjes of wat grappige speeltjes aanschaffen. Dit zullen voornamelijk relatief kleine aankopen zijn. De grootste uitgave zal echter pas komen zodra de inrichting van de babykamer en de aankoop van de babyuitzet aan de orde is. Uiteraard kun je deze kosten soms wat verlagen door goed de prijzen te vergelijken en/of van aanbiedingen en acties gebruik te maken.

Globale kosten

Wanneer je een gemiddelde babykamer neemt dan zul je ongeveer 260 euro betalen voor de inrichting ervan, 100 euro voor babykleding en 120 euro aan spulletjes voor de verzorging van de baby. In totaal kost de basisbabyuitzet dus gemiddeld 480 euro.

bewust puur banner

De overige dingen die je nodig hebt voor het verzorgen en opvoeden van een baby zullen echter ook aangeschaft moeten worden. Uiteraard dienen de kosten die je daarvoor moet maken ook meegenomen moeten worden in het totale kostenplaatje. In de meeste gevallen zullen deze kosten niet voor iedereen even hoog uitpakken. Niet iedereen wil immers alles gebruiken of in huis halen, sommige producten zijn dan een leuke aanvulling maar niet altijd strikt noodzakelijk. Op dergelijke producten kun je dus, als je een beperkt budget hebt, kunnen besparen. De kosten van de overige onderdelen van de babyuitzet bepaal je dan ook zelf.

Overige babyuitzet

Een commode om je kleintje op te verzorgen zal ongeveer 120 euro kosten en als je daarbij nog een aparte kledingkast wilt hebben dan dien je daarvoor ongeveer 100 euro extra te rekenen. Daarnaast zal bijvoorbeeld een buggy ongeveer 100 euro kosten terwijl een combiwagen het viervoudige kost. De aanschaf van een box zal een kostenpost van ongeveer 140 euro betekenen en voor luiers, ongeacht of dit wegwerp- of herbruikbare exemplaren zijn, zullen elke maand circa 25 euro kosten. Voor vrouwen die hun kindje flesvoeding willen geven zullen er kosten voor een aantal flesjes en spenen bijkomen (ongeveer 7 euro per fles) en eventueel een flessenwarmer van ongeveer 30 euro.

Uit te stellen aankopen

Een autozitje (voor een kind vanaf ongeveer negen maanden) en een kinderstoeltje zullen respectievelijk rond de 180 en de 100 euro gaan kosten. Deze aankopen zou je echter uit kunnen stellen to na de geboorte zodat je de kosten enigszins kunt spreiden.

naturaplaza superfoods banner