Take a fresh look at your lifestyle.

Mensendieck

De oefentherapie, die genoemd is naar haar bedenker Bess Mensendieck is een therapie die gericht op het verbeteren van je lichaamshouding en je –bewegingen. Door het leren een juist houding en bewegingen ben je in staat om klachten van gewrichten en spieren te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen. Op deze manier is het verder mogelijk om klachten te voorkomen, bijvoorbeeld tijdens je zwangerschap. Jezelf bewust worden hoe je beweegt en welke houding je aanneemt is van essentieel belang bij Mensendieck.

vitaminstore gezond leven banner

Anders bewegen

Stijfheid, pijn en het verliezen van kracht zal een grote invloed hebben op je dagelijkse doen en laten. Door dit soort klachten zul je immers op een andere manier gaan bewegen waardoor je spieren balans kunnen raken. Verder kan pijn er voor zorgen dat je anders gaat ademen, je last krijgt van slaapproblemen, stemmingswisselingen kunt krijgen en je minder goed kunt concentreren op je dagelijkse bezigheden. Wanneer je geen stappen onderneemt om dit te voorkomen, te verminderen of te verhelpen, dan kun je in een neerwaartse spiraal terechtkomen. Doordat je niet meer goed kunt functioneren zul je stijver worden waardoor de klachten alleen maar zullen verergeren. Met Mensendieck zal een dergelijke cirkel worden doorbroken of zelfs voorkomen.

Zwangerschap

Als je in verwachting bent dan wordt je lichaam zwaarder waardoor je eveneens uit balans kunt raken. Mensendieck is hierbij een uitstekende manier om klachten te verminderen, te verhelpen en eveneens te voorkomen. Ook dan wordt je door de therapeut bewust gemaakt van je houding en de bewegingen die je maakt. De therapeut zal je leren hoe je lichaam op eventuele de overbelasting door de zwangerschap zal reageren en hoe je hiermee om dient te gaan. Door op de juiste manier op eventuele klachten te reageren, maar nog beter door deze met oefeningen te voorkomen, kun je je zwangerschap een stuk meer ontspannen beleven.

bewust puur banner

Oefeningen

Door de therapeut krijgt je oefeningen om je spieren en gewrichten te trainen en op die manier je lichaam sterker te maken voor de bavalling die komen gaat. Je leert een evenwicht vinden tussen spanning en ontspanning waardoor je in staat zult zijn bijvoorbeeld beter je weeën op te vangen. Maar ook aan de lichamelijke conditie zal aandacht worden besteed zodat er geen sprake zal zijn van een overbelasting. Uiteraard zul je, als zwangere vrouw, andere oefeningen krijgen dan iemand die therapie volgt omdat er klachten zijn naar aanleiding van bijvoorbeeld een sportblessure.

Advies

Tijdens een cursus Mensendieck zul je tevens een heleboel adviezen krijgen over alledaagse bezigheden en hoe je deze het beste uit kunt voeren zonder je zwangere lichaam daarbij te veel te belasten. Dit kunnen zowel activiteiten thuis als op je werk zijn. Door, soms kleine, aanpassingen te maken zul je merken dat je houding zal verbeteren en dat je gezonder gaat bewegen.

naturaplaza superfoods banner