Take a fresh look at your lifestyle.

Een moeilijke schoonmoeder

Zelfs in sprookjes gaat het leven niet altijd over rozen. Er verschijnt altijd iemand op het toneel die geluk en plezier niet gunt. In het dagelijks leven is dat niet anders. Je leert iemand kennen, het klikt meteen en je toekomst ziet er veelbelovend uit. De luchtkastelen gaan in rook op zodra je je moeilijke schoonmoeder leert kennen.

single reizen online banner

Een onaangename ontmoeting met een moeilijke schoonmoeder die meer wegheeft van een kruisverhoor. Veel vrouwen krijgen ermee te maken. De spanningen kunnen soms zo oplaaien dat zelfs de relatie met hun man/vriend het niet overleeft. Bij je schoonouders speelt het probleem met de schoonvader meestal in mindere mate. Veel vrouwen krijgen het vooral te doen met venijn en neerbuigendheid van de aanstaande schoonmoeder.

moeilijke schoonmoederRivaliteit met je moeilijke schoonmoeder

Voor je vriend is het een extra karwei om niet teveel genegenheid naar jou toe te tonen. Dit zou wel eens heel erg kunnen zijn voor zijn moeder. De spontane rivaliteit tussen vrouwen onderling steekt de kop op. Een ander aspect kan zijn het gevoel van niet willen loslaten.

Ouders weten dat ze op gegeven moment hun kind moeten vrijlaten om zijn eigen pad in het leven te banen, maar dat gaat niet altijd spontaan. Het idee dat niemand het beter kan, maakt het alleen maar moeilijker om een vriendin te accepteren. Vooral niet als de persoon met wie hij komt opdagen, helemaal niet overeenstemt met het ideaalbeeld dat zij hadden. En dit hoeft niet per se te maken te hebben met uiterlijk, maar ook met opvattingen.

bewust puur banner

Tenslotte kan het er ook aan liggen dat het gewoon niet klikt. Met de zoon is het liefde op het eerste gezicht en met de ouders juist andersom.

Middenweg

Als je ervan bent overtuigd dat je vriend echt de prins op het witte paard, dan zul je uiteindelijk toch een middenweg moeten vinden. Jij noch je vriendje zal gelukkig zijn onder spanningen. Communiceren over het probleem met je vriend en later met zijn ouders, kan de eerste stap naar oplossing worden. Staat hij achter je, dan zal het veel gemakkelijker gaan. Is dat niet zo, dan moet je, jezelf wel afvragen of je ermee door moet gaan.

Anderen die in hetzelfde schuitje hebben gezeten, kun je ook om advies vragen. Het belangrijkste is uiteindelijk om niet ten koste van alles te proberen om de ideale schoondochter te worden. Het zal op den duur aan je knagen en de kans bestaat altijd nog dat je ook al zet je alles op alles, nooit volledig geaccepteerd zal worden, ook niet als je zwanger bent.

naturaplaza superfoods banner