Take a fresh look at your lifestyle.

Cesartherapie

De paramedische manier van behandelen Cesar wordt eveneens onder de oefentherapieën gerekend. De therapie richt zich op het behandelen en voorkomen van klachten aan je spieren en gewrichten. Veel klachten ontstaan namelijk door het aannemen van een onjuiste lichaamshouding of een verkeerde manier van bewegen. Dit kan zowel voortkomen uit een ziekte of lichamelijke afwijking maar eveneens door de onbalans die ontstaat tijdens een zwangerschap.

vitaminstore gezond leven banner

Zwangerschap

Ten gevolge van het alsmaar dikker en zwaarder worden van je buik (en ook de rest van je lichaam) zal een zwangere vrouw te maken kunnen krijgen met pijnklachten. Zo kan de onderrug en de bekkenbodem veel te lijden hebben tijdens de zwangerschap. Door je meer bewust te worden van je lichaamshouding en de bewegingen die maakt (en hoe je deze maakt) zul je merken dat bij een correctie ervan je klachten zullen verminderen, verdwijnen of zelfs dat er bepaalde klachten voorkomen kunnen worden.

Training

Tijdens Cesartherapie zal er niet alleen maar gelet worden op hoe je beweegt en wat er gecorrigeerd kan worden aan je lichaamshouding, ook zul je door het doen van bepaalde oefeningen je spieren sterker kunnen maken zodat je lichaam minder snel overbelast zal raken. Overbelasting betekent immers een onbalans van je lichaam waardoor je stijfheids- en pijnklachten kunt gaan ontwikkelen.

bewust puur banner

Voorbereiding

Door deze training zul je niet alleen je zwangerschap veel beter kunnen doormaken maar ook zal je lichaam beter voorbereid, en met een betere conditie, aan de bevalling kunnen beginnen.

Voorkoming klachten

Door bijvoorbeeld de spieren van bekkenbodem op de juiste manier te trainen kun je voorkomen dat deze verslappen en mogelijk voor een bekkeninstabiliteit of incontinentie gaan zorgen. Dit geldt zowel tijdens als na de zwangerschap. Je traint niet alleen je lichaam maar je leert het eveneens beter begrijpen zodat je snapt waarom klachten zullen ontstaan als je een bepaalde lichaamshouding aanneemt of een zekere beweging maakt.

Persoonlijke begeleiding

Ieder mens beweegt op zijn eigen manier en heeft bovendien een eigen lichaamshouding. Of deze bewegingen en houding goed of fout zijn zal de therapeut kunnen beoordelen. Je zult dus als een persoonlijke begeleiding krijgen als je besluit om een cursus Cesar te gaan volgen tijdens je zwangerschap. Jouw houding zal immers mede bepaald worden door je alsmaar groeiende buik en het steeds zwaarder wordende lichaam. Door middel van Cesartherapie zul je hier aanpassingen op aan leren brengen en de voor jou aanwezige klachten helpen verminderen of voorkomen. Deze klachten zullen immers niet hetzelfde zijn als van iemand die bij deze therapeut komt omdat er een vergroeiing in de rug is geconstateerd waardoor de lichaamshouding is veranderd.

naturaplaza superfoods banner