Take a fresh look at your lifestyle.

Zwangerschapsyoga

In verwachting zijn is niet enkel een periode waarin je vol verwachting uitziet naar de geboorte van je kindje, maar tevens een periode waarin je veel veranderingen zult merken, zowel op fysiek, mentaal- als emotioneel gebied. De zwangerschap kan een periode zijn waarin je voor het eerst contact maakt met je ongeboren baby en waarin je leert om met alle vertrouwen de bevalling en het moederschap tegemoet te treden.

single reizen online banner

Zwangerschapsyoga

Zwangere vrouwen die zich op hebben gegeven voor een cursus zwangerschapsyoga kunnen op deze manier samen met andere vrouwen die in verwachting zijn even rustig bij hun situatie stilstaan en door middel van oefeningen en massages leren te ontspannen en op de juiste manier adem te halen. In elke les zal het ademhalen en het ontspannen een zeer voorname rol spelen.

Verloop zwangerschap

Door aan zwangerschapsyoga te doen kun je ervoor zorgen dat je je zwangerschap fit en soepel doorkomt. Bovendien is het een prima voorbereiding voor je lichaam en geest op de komende bevalling. Door, tijdens de cursus zwangerschapsyoga, tijd vrij te maken om de veranderingen in, en van, je lichaam zeer bewust te ervaren.

De Asana’s (de houdingen die aan worden genomen tijdens de yoga) zorgen ervoor dat je niet alleen kracht maar ook een zekere mate van soepelheid opbouwt en daarnaast leert hoe je naar je eigen lichaam kunt luisteren. Je leert luisteren naar je eigen innerlijke kracht en te vertrouwen op je intuïtie. Je krijgt tijdens de cursus technieken aangeleerd waarmee je je bekken soepel en sterk kunt maken en dus beter voorbereid de bevalling tegemoet treedt.

bewust puur banner

De oefeningen zullen de spieren van de bekkenbodem versterken en de structuur van de botten compacter maken. Zogenaamde bekkenopeners zullen ertoe bijdragen dat de bevalling op een zo soepel mogelijke manier zal verlopen zodat ook je baby van de cursus zal profiteren. Niet alleen zal de geboorte vlotter verlopen ook zul je door de yogaoefeningen en de kalme manier van ademhalen rechtstreeks contact kunnen leggen met je baby.

Lichaamshouding

Door extra bewust met je houding bezig te zijn zul je niet alleen je aandacht naar binnen weten te richten maar ook je lichaam beter in evenwicht kunnen brengen. Zodra je houding in evenwicht is zul je je vaak veel fitter en krachtiger voelen. Hierdoor zal de kans op problemen met je bekken of onderrug tijdens de zwangerschap ook afnemen.

Partner

Er worden ook regelmatig speciale lessen met de partner georganiseerd waarin alle aandacht op de zwangerschap en de bevalling zal zijn gericht. Zo worden bijvoorbeeld technieken aangeleerd aan de partner om te kunnen masseren tijdens de zwangerschap en de bevalling.

naturaplaza superfoods banner