Take a fresh look at your lifestyle.

Zwangerschapsgym

Een baby baren is een hele klus en daarom ook een uitstekende prestatie van zowel moeder als kind te noemen. Een goede voorbereiding kan daarbij vaak prima van pas komen. Het hoort eigenlijk net zo bij een kind krijgen als het aankleden van het kamertje en het bedenken van de meest passende naam voor je baby. Om met een goede conditie aan de bevalling te kunnen beginnen is het daarom verstandig om aan zwangerschapsgymnastiek te doen in de tijd dat je in verwachting bent. Tijdens deze cursus bouw je niet alleen aan je conditie maar zul je ook een heleboel leren over het bevallen zelf.

single reizen online banner

Trainen

Gedurende de zwangerschapsmaanden zal je lichaam het soms zwaar te verduren hebben. Je komt namelijk behoorlijk wat aan waardoor je een andere lichaamshouding zult gaan aannemen. Het is dan ook niet vreemd dat je last kunt gaan krijgen van allerlei zwangerschapskwalen zoals rugpijn, spierkramp in je kuiten en bekkenproblemen. Door van het begin af aan goed te trainen kun je een deel van deze klachten zeker voorkomen.

Inhoud cursus

Bij een cursus zwangerschapsgymnastiek zullen aanstaande mama’s (en papa’s) gaan werken aan een meer ontspannen manier van bevallen. Gedurende de lessen zal, vooral de aanstaande mama, leren hoe zij:

bewust puur banner
  • zich kan ontspannen
  • op de correcte manier adem kan halen
  • haar spieren kan trainen
  • haar conditie op kan bouwen.

De zwangerschapsgymnastiek zal verzorgd worden door een gymdocent of een fysiotherapeut. Er zijn vaak verschillende verenigingen in je omgeving waar je terecht kunt voor een dergelijke cursus.

Groepsverband

Je volgt tijdens een cursus zwangerschapsgymnastiek geen privélessen maar een cursus in groepsverband. Met andere woorden: er zullen nog een aantal andere aanstaande mama’s (en papa’s) aanwezig zijn. Hierdoor zul je niet alleen je eigen lichaam kunnen voorbereiden op de aanstaande bevalling maar ook je ervaringen kunnen delen met andere aanstaande ouders. Uit dit soort contacten kunnen overigens erg leuke vriendschappen ontstaan die uiteraard ook meteen zorgen voor een aardig speelmaatje voor je eigen kindje.

Na de bevalling

De meeste lessen van de cursus zwangerschapsgymnastiek zullen uiteraard plaatsvinden voor de bevalling maar ook daarna kom je nog een paar keer terug om geleidelijk aan te ontzwangeren en bovendien de spieren van je bekkenbodem extra te trainen. Ook tijdens deze lessen kun je natuurlijk ervaringen uitwisselen met de andere kersverse ouders en de nodige tips opdoen die je later zelf in de praktijk kunt brengen bij je eigen kindje.

naturaplaza superfoods banner