Take a fresh look at your lifestyle.

Samen bevallen

Het is geen dagelijkse bezigheid: zwanger zijn en bevallen. Slechts een paar keer in haar leven zal een vrouw dit zelf meemaken. Iedere vrouw zal dus achteraf met een plezierig gevoel aan deze belangrijke periode in haar leven terug willen denken. Wanneer je besluit om een zwangerschapscursus te gaan volgen is het daarom goed om er één te kiezen waar je je goed bij voelt en waar je dus ook later positief op terugblikt.

vitaminstore gezond leven banner

Cursus samen Bevallen

Op verschillende plaatsen kun je je (samen met je partner) opgeven voor de zwangerschapscursus Samen Bevallen. Gedurende deze cursus zul je, uiteraard samen met je partner, worden voorbereid op één van de mooiste gebeurtenissen in je leven: de geboorte van je kindje. De meeste zwangere vrouwen vinden het een fijn idee dat hun partner ook op de hoogte wordt gebracht van de dingen die gaan beuren of mogelijk kunnen gebeuren tijdens de zwangerschap, en later tijdens de bevalling. Wanneer de bevalling zich dan aandient dan zal er eerder een gevoel van zelfverzekerdheid optreden bij deze vrouwen en hun partners waardoor ze veel beter in staat zijn om rustig te blijven.

Inhoud

In de cursus Samen Bevallen zullen een heleboel zaken aan de orden komen. Zo zal de anatomie van het zwangere lichaam uitvoerig worden besproken evenals de verschillende fases waaruit een bevalling is opgebouwd (ontsluiting, persen en de nageboorte).

bewust puur banner

Pijn

Een normale bevalling zal altijd gepaard gaan met het ervaren van pijn. Door goed voorbereid te zijn op deze pijn en te weten waar deze vandaan komt zal een vrouw meer rust geven en ervoor zorgen dat ze deze beter weet op te vangen. Uiteraard zullen aan de partner de nodige praktische tips worden gegeven zodat deze zijn zwangere vrouw goed kan ondersteunen en bijstaan tijdens de bevalling.

Houding en beweging

De zwangere vrouw krijgt aanwijzingen hoe zij bepaalde bewegingen het beste uit kan voeren tijdens haar zwangerschap om lichamelijke klachten te voorkomen. Daarnaast zal haar geleerd worden hoe ze zich kan ontspannen en tijdens de bevalling de weeën op kan vangen. Hierbij zullen ook bepaalde ademhalingstechnieken en houdingen (voor in de ontsluitingsfase en tijdens de uitdrijving) aan worden geleerd. De partner zal worden geleerd hoe de zwangere vrouw het best te masseren.

Overige aandachtspunten

Verder zullen zaken aan bod komen zoals: thuis- en ziekenhuisbevallingen, complicaties, het contact maken met de baby en het kraambed en de kraamperiode. Met andere woorden: tijdens de cursus Samen Bevallen wordt een heleboel verteld over de gang van zaken tijdens de zwangerschap, de bevalling en de kraamperiode. Maar de praktische kant zal zeker niet over het hoofd worden gezien.

naturaplaza superfoods banner