Take a fresh look at your lifestyle.

Waar houd je rekening mee bij aankoop van kinderbedje?

Een mens slaapt behoorlijk wat af tijdens zijn leven. Voor een baby is slapen, samen met eten, zelfs één van de meest belangrijke bezigheden op een dag. Het is dus van essentieel belang om een goed kinderbedje aan te schaffen wanneer er een kleintje op komst is.

single reizen online banner

Materiaal

Een kinderbedje dient van materiaal te zijn gemaakt dat kindvriendelijk en veilig is. Dit wil in de praktijk dus zeggen dat er geen giftige stoffen in mogen zijn verwerkt (ook niet in de lak of verf’) en dat er geen scherpe, uitstekende of loszittende delen aan mogen zitten. Verder dient een kinderbed stabiel te zijn en aan een aantal veiligheidseisen te voldoen.

Veiligheid

Zo dienen de zijwanden van een kinderbedje ten minste zestig centimeter hoog te zijn vanaf de bedbodem gerekend. En op het moment dat er zich spijlen in het kinderbed aanwezig zijn dan dienen deze tussen de 4,5 en de 6,5 centimeter uit elkaar te staan. Indien de spijlen namelijk verder van elkaar zijn gemonteerd dan kan het kindje er tussendoor vallen of bekneld komen te zitten.

bewust puur banner

Bedbodem

De bedbodem moet natuurlijk voldoende stevigheid bieden aan het kinderbed en niet door kunnen zakken. Tevens dient het goed te ventileren, een lattenbodem is dan ook zeker aan te raden. Op het ogenblik dat de bedbodem in hoogte verstelbaar is dan dien je altijd een stap vooruit te denken. Geruime tijd voordat je pasgeboren baby echt beweeglijk wordt dient de bodem al een stuk lager gezet te worden. Zodra je ook maar een vermoeden hebt dat je kindje zich op zou kunnen gaan trekken aan de rand van het bed dan is de laagste stand een absolute must om ongelukken te voorkomen.

Matrasje

Een matrasje dat je in een kinderbed legt dient altijd voldoende ondersteuning te bieden aan het lichaam van je kind. Deze matras kun je het best beschermen met een speciale hoes die vocht tegenhoudt zodat een doorgelekte luier geen probleem hoeft te zijn.

Beddengoed

Een dekbedje ziet er wellicht heel schattig uit in een kinderbedje. Toch is het beter om het bed op te dekken met behulp van een dekentje en een lakentje. Losliggende kussens, knuffels of hoofdbeschermer worden sterk afgeraden. De kans op verstikkingsgevaar met een dekbedje en deze los liggende objecten is immers een stuk groter. Dek bovendien het kinderbedje zo laag op dat er ongeveer tien centimeter tussen de uitgestrekte voetjes en het voeteneind zit. Naarmate je kindje groter wordt zal het dus steeds verder in de richting van het hoofdeind komen te liggen. Op het moment dat er nog maar twintig centimeter tussen het hoofd en het hoofdeinde zit wordt het tijd om een groter bed aan te schaffen.

naturaplaza superfoods banner