Take a fresh look at your lifestyle.

Hoe kies je best een kinderwagen

Kinderwagens zijn er in een heleboel verschillende merken, uitvoeringen, maten, kleuren en uiteraard prijsklassen. Wanneer je een kinderwagen aan gaat schaffen dan is het goed te weten waarop je moet letten voordat je er eentje koopt.

single reizen online banner

Doel

Op de eerste plaats is het doel van de aanschaf van groot belang. Wil je bijvoorbeeld een kinderwagen om alleen in de stad mee te wandelen dan heb je een heel ander soort wagen nodig dan wanneer je ook regelmatig met je kleintje op het strand of in het bos te vinden zal zijn. Maak ook aspecten als de inklapbaarheid van een kinderwagen speelt een belangrijke rol bij de keuze. Een kinderwagen die je van tijd tot tijd mee wilt nemen in je auto zal kleiner ingeklapt moeten kunnen worden dan wanneer je vaak met het openbaar vervoer reist. Ook is de beschikbare ruimte thuis niet onbelangrijk. De kinderwagen kun je immers niet buiten op de stoep parkeren.

Lichaamslengte

Om een kinderwagen comfortabel te kunnen gebruiken dient deze afgestemd te zijn op je lichaamslengte, en die van je partner. Indien deze lengte sterk uiteenlopen dan is het misschien een goed idee om een kinderwagen aan te schaffen waarvan je de duwstang in hoogte kunt verstellen.

Contact met je kind

De meeste kleine kinderen vinden het fijn als ze oogcontact kunnen maken met mama, of papa, wanneer ze zich in de kinderwagen bevinden. Bepaalde kinderwagens bieden de mogelijkheid om de kijkrichting van je kindje te veranderen door het onderstel of de duwstang te draaien.

bewust puur banner

Beachbuggy

Als je regelmatig met je kind erop uittrekt over onverharde paden of naar het strand dan is een beachbuggy een goede oplossing. Dit is een kinderwagen die voorzien is van grotere wielen en bovendien over maar drie wielen beschikt )één voor en twee achter’ waardoor je gemakkelijker kunt rijden.

Vering

Voor je kind is het erg belangrijk dat er voldoende comfortabel kan worden gereisd in een kinderwagen. Met andere woorden± dat niet elke hobbel of kuil in de ondergrond wordt gevoeld. Een goed vering )die eventueel handmatig kan worden aangepast’ is daarom aan te raden.

Meerdere kinderen

Op het moment dat je meer dan één kind wilt vervoeren met een kinderwagen dan zijn ook hier verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een tweeling vervoeren in een duowagen. Dit kan een kinderwagen zijn waarbij de kleintjes naast of achter elkaar zitten of liggen. Indien je een baby en een peuter mee wenst te nemen dan zul je meestal een constructie krijgen waarbij de kinderen achter elkaar zullen zitten of liggen.

naturaplaza superfoods banner