Take a fresh look at your lifestyle.

Babyverzorging

Hoe je je baby het beste kan verzorgen wordt je in de regel geleerd door de kraamverzorgster of door de verpleegsters in het ziekenhuis, Niet iedereen zal precies dezelfde technieken gebruiken om voor de babyverzorging. Toch komen de meeste wel in grote lijnen overeen.

single reizen online banner

Babyverzorging producten

Om een baby goed te kunnen verzorgen is het verstandig om speciale babyverzorgingsproducten te gebruiken. Deze zijn namelijk milder voor de huid en bevatten vaak geen of weinig parfum. Allerlei toevoegingen, die aan veel reguliere verzorgingsproducten worden toegevoegd kunnen namelijk de gevoelige babyhuid irriteren. Tegenwoordig bestaan er complete verzorgingslijnen voor baby’s van verschillende merken. Ze zijn niet alleen te koop bij de apotheek en drogist maar ook in de meeste supermarkten en warenhuizen.

Veiligheid voorop

Op het moment dat je een baby gaat verzorgen is het van essentieel belang dat de veiligheid van je kindje voorop staat. Zo mag je bijvoorbeeld in geen geval je baby alleen achterlaten op de commode of in het babybadje, zelfs niet om je even om te keren om iets te pakken. Je baby kan dan namelijk van de commode rollen of onder water raken in het badje. Vaak zijn de gevolgen van dergelijke ongelukken niet te overzien.

bewust puur banner

Voorbereidingen babyverzorging

Voordat je een baby gaat verzorgen is het dus goed om alles wat je nodig hebt klaar te leggen binnen handbereik. Zo hoef je de baby niet los te laten of uit het oog te verliezen. Uiteraard voel je ook, als je een baby in bad wil doen, vooraf of het water niet te warm is. Hiervoor kun je een speciale badthermometer gebruiken of met de binnenkant van je pols even voelen.

Hygiëne

Bij de babyverzorging speelt hygiëne uiteraard ook een voorname rol. Zo dien je na het verschonen van een luier bijvoorbeeld altijd ook je eigen handen goed te wassen. Zou je namelijk niet doen dan bestaat er een kans dat er bacteriën, die op je handen zijn gekomen, je baby besmetten en ziek maken. Natuurlijk zul je er ook altijd voor moeten zorgen dat je baby nooit met de handjes aan een vieze luier of de eigen vieze billetjes kan zitten. Ook dan bestaat er immers het gevaar van besmetting.

Aangename temperatuur

Als je een baby gaat verzorgen, en zeker als je een kleintje in bad gaat doen, dan dient de omgevingstemperatuur aangenaam te zijn. Een baby kan het namelijk gemakkelijk koud krijgen tijdens het verzorgen omdat in ieder geval vaak de kleertjes uitgaan en er dikwijls water wordt gebruikt om bijvoorbeeld de billetjes of heel het lijfje schoon te maken. Overigens dient het water dat je bij de verzorging van een baby gebruikt lauwwarm te zijn.

naturaplaza superfoods banner