Take a fresh look at your lifestyle.

Kraamhotel

Een kraamhotel is een plaats waar je je kindje ter wereld kunt brengen en je kraamtijd kunt doorbrengen. De reden waarom juist voor een kraamhotel wordt gekozen kan van situatie tot situatie verschillen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kraamhotel als je geen partner hebt die de eerste dagen na de geboorte aan je zijde kan staan en je ondersteuning kan bieden. Maar ook vrouwen uit plaatsen waar niet voldoende verloskundige aanwezig zijn of die een eigen bedrijf aan huis hebben kiezen voor de oplossing om in een kraamhotel de bevalling en de kraamperiode door te brengen.

single reizen online banner

Middenweg

Wanneer je besluit te bevallen in een kraamhotel dan kies je eigenlijk voor een middenweg tussen een thuis- en een ziekenhuisbevalling. Je kunt in een kraamhotel terecht voor een normale bevalling (vaak met je eigen verloskundige) maar dan met de extra’s van een echt hotel. Uiteraard zal de zorg die wordt verleend aangevuld worden met kraamzorg. Een kraamhotel is dus geen kliniek of ziekenhuis Indien er een medische indicatie is, of er problemen ontstaan tijdens de bevalling dan zul je alsnog naar een regulier ziekenhuis worden verwezen.

24/7 zorg

Er is constant een team van deskundigen in het kraamhotel aanwezig om voor de (aanstaande) moeder en haar kind te zorgen. Je zult uitleg krijgen over borstvoeding, de verzorging van je baby en nog een heleboel andere adviezen om het voor jou als kersverse ouder zo gemakkelijk mogelijk te maken. Ook de standaard controles van moeder en kind na de bevalling zullen hier worden uitgevoerd. Vaak kun je kiezen of de baby 24 uur per dag bij je op de kamer verblijft, of dat je kleintje gedurende de nacht onder de hoede van een kraamverzorgster zal worden geplaatst. Vaak is het ook mogelijk dat je partner in het kraamhotel overnacht en mee-eet. Voor het bezoek is er uiteraard een passende versnapering. Als kraamvrouw hoef je echter helemaal niets te doen.

bewust puur banner

Voordelen op een rij

In een kraamhotel kunnen jij en je baby tot rust komen. Je kunt er heel de dag door bij deskundigen terecht met vragen over bijvoorbeeld borstvoeding en de verzorging van je kindje. Een ander voordeel van een kraamhotel is de ruimte: je huis zal misschien al snel te vol zijn met een heleboel kraamvisite. In een kraamhotel is hiervoor plaats genoeg.

Na het verblijf in het kraamhotel zal de kraamvrouw uitgerust naar huis gaan. Ze heeft zich geen zorgen hoeven maken over het huishouden, de visite en alles wat er verder nog komt kijken bij de geboorte van een baby.

naturaplaza superfoods banner