Take a fresh look at your lifestyle.

Kraambezoek

In sommige culturen zal het huis van een pas bevallen vrouw heel de dag door vol visite zitten terwijl in andere culturen er nauwelijks kraambezoek komt maar waar enige tijd na de geboorte en zogenaamde babyshower wordt gehouden.

vitaminstore gezond leven banner

Keuze

Welke keuze je maakt, ten aanzien van het kraambezoek, bepaal je zelf. Als je een hechte band hebt met je familie en vrienden dan vindt je het waarschijnlijk heerlijk om je nieuwe spruit zo snel mogelijk aan iedereen voor te stellen. Wanneer je een zware bevalling hebt gehad of liever wat rustiger aan wilt doen dan is het doseren van het bezoek wellicht wat voor jou. Op het geboortekaartje zet je dan bijvoorbeeld een bepaalde tijd waarop het kraambezoek welkom is of het verzoek vooraf even (met papa) te bellen. Zo kun je zelf bepalen wie op welk moment langskomt.

Rust

Tijdens de bevalling hebben je baby en jij een zware klus geklaard. Het is dan ook aan te raden om voldoende rust te nemen. Een paar uurtjes rusten is voor moeder en kind dan ook absoluut noodzakelijk om weer op krachten te komen. De aanwezigheid van visite zal vaak juist voor een extra drukte zorgen in huis. Op het moment dat het kraambezoek te vermoeiend is voor je dan dien je dit aan te geven omwille van je eigen gezondheid en herstel. De meeste bezoekers zullen dit begrijpen als je hen dit op een eerlijke en vriendelijke manier verteld.

bewust puur banner

Cadeautjes

Als je op kraambezoek gaat dan neem je meestal een cadeau mee voor moeder en/of de baby. In jou geval zal dat precies zo gebeuren en zullen jullie allerlei grotere en kleinere geschenken ontvangen. Om te voorkomen dat je straks een aantal verschillende uitvoeringen van een bepaald product in huis hebt, kun je van tevoren een wensenlijstje maken met daarop de spulletjes die je graag zou krijgen. Door ook het type, de kleur en andere typische kenmerken, of zelfs de winkel waar het te verkrijgen is, te vermelden hoef je maar weinig te ruilen of van de hand te doen omdat je het niet leuk vindt. Deze lijst kun je al voor de geboorte bekend maken, bijvoorbeeld op speciale internetsites.

Hulp

Zeker de eerste dagen na de bevalling is het goed om hulp te krijgen van je partner als er bezoek aanwezig is. De kraamverzorgster is weliswaar overdag aanwezig maar bij het kraambezoek dat ’s avonds langs wil komen is ondersteuning eveneens gewenst.

Gezondheid

Voordat er kraambezoek langs wil komen dan mag je gerust vragen dit enige tijd uit te stellen als hun gezondheid te wensen overlaat. Een onschuldig lijkende koortslip kan bijvoorbeeld voor een hersenvliesontsteking bij je kleintje tot gevolg hebben. Hier zul je uiteraard niet op zitten te wachten. Ook wanneer er kinderen met het kraambezoek meekomen dan is het verstandig eerst te informeren of ze geen kinderziekte onder de leden hebben. De weerstand van je baby is namelijk de eerste maanden alles behalve optimaal.

naturaplaza superfoods banner