Take a fresh look at your lifestyle.

De bevalling voorbereiden aan de hand van deze tips

Voordat je baby veilig ter wereld kan komen kun je het beste op tijd een aantal voorbereidingen treffen. Een bevalling zal in de meeste gevallen niet eindigen op de uitgerekende datum, maar zelfs al een aantal weken eerder. Zodra de bevalling zich aandient is het handig als je alles al bij de hand hebt. Rond de zevenendertigste zwangerschapsweek, en als je dat prettig vindt eerder, zul je daarom een heleboel dingen goed geregeld moeten hebben.

single reizen online banner
bewust puur banner

Altijd regelen

  • Zelfs wanneer je van plan bent om in een ziekenhuis je baby ter wereld te brengen moet je ook thuis een aantal maatregelen treffen voor het geval dat de bevalling hier zal beginnen. Je bed dient 80 tot 90 centimeter verhoogd te zijn met behulp van speciale klossen.
  • Het kraampakket kun je ook het beste naast of onder het bed plaatsen zodat je dit bij de aanvang van de bevalling direct voor handen hebt. Op het moment dat je toch in een ziekenhuis gaat bevallen dan hoeft je dit pakket overigens niet mee te nemen.
  • Bij het kraampakket zet je verder twee emmers, twee vuilniszakken, een rol wc-papier en een oude baddoek. Tevens zorg je dat er in de babykamer twee kruikjes, 6gewassen hydrofielluiers, luiers, kleertjes, mutsjes, digitale thermometer en het kraamdossier aanwezig zijn
  • Maak ook altijd een zogenaamde ziekenhuistas klaar zodat je, als je toch naar het ziekenhuis moet, niet meer van alles bij elkaar hoeft te zoeken. Ook medische- en verzekeringspapieren dien je op een logische plaats te leggen zodat deze snel mee te nemen zijn. Een autozitje voor je baby kun je alvast in je auto zetten. Dit neem je overigens niet mee in de verloskamer.
  • Zorg dat je de weg weet naar het ziekenhuis en dat je niet meer hoeft te zoeken naar het juiste adres. Bij aankomst kan de auto voor de (hoofd)ingang worden geparkeerd en kun je direct naar binnen. Zodra je over bent gedragen aan de verloskundige of gynaecoloog kan de auto op een normale parkeerplaats worden gezet.
  • Als je al een keertje moeder bent dan dien je ook een oppas voor je kind te regelen. Deze moet overigens wel snel bij je kunnen zijn. Ook als je zelf geen vervoer hebt is het handig iemand te regelen die dichtbij je woont. Leg belangrijke telefoonnummers, ook die van je oppas en vervoerder, bij je telefoon of zet deze in je mobiel.

Veiligheid

Voor de veiligheid van jou en je baby is het niet verstandig om te gaan bevallen op een tweede etage van je huis (dus op zolder). Wanneer je namelijk toch naar het ziekenhuis moet dan kan het traplopen soms niet meer gemakkelijk gaan of is dit zelfs onmogelijk. Indien je in een flatgebouw woont boven de tweede etage dan dient er voor een thuisbevalling altijd een werkende lift aanwezig te zijn, eveneens met het oog op een verwijzing naar het ziekenhuis.

naturaplaza superfoods banner