Take a fresh look at your lifestyle.

Hoe vertel je dat je zwanger bent

Je hebt helemaal in de wolken door de positieve zwangerschapstest en wilt dit natuurlijk aan je dierbaren vertellen. Of, je bent juist enorm geschrokken van de uitslag van de zwangerschapstest en zit juist met je handen in het haar. Toch zul je ook dan op een gegeven moment je naasten op de hoogte moeten brengen van je zwangerschap. Wat is een goede manier of je zwangerschap aan te kondigen.

single reizen online banner

Blijde boodschap

Wanneer je blij bent met je zwangerschap dan heb je een scala aan mogelijkheden om je goede nieuws wereldkundig te maken. Je kunt bijvoorbeeld een formele aankondiging doen, door bijvoorbeeld na een etentje vertellen dat er een kindje op komst is. Daarnaast zou je ook een wat lossere manier van aankondigen kunnen kiezen door een lief knuffelbeestje in te pakken, van een kaartje met de tekst voor opa/oma te voorzien en dit vervolgens geven aan je (schoon) ouders.

Moeilijk gesprek

Als je zelf al behoorlijk geschrokken bent van het feit dat je in verwachting bent of je verwacht dat je naaste omgeving hier problemen mee zal hebben, dan kun je je beter goed voorbereiden op een, wellicht pittig, gesprek. Bij het begin van het gesprek kun je beter snel ter zake komen en niet om de hete brij heen draaien. Verder moet je proberen kalm te blijven en je niet door de emoties van je gesprekspartner (s) te laten beïnvloeden.

bewust puur banner

Originele aankondiging

Als je al een poosje in verwachting bent en op een originele manier aan bijvoorbeeld de buurt duidelijk wilt maken dat er gezinsuitbreiding gaat plaatsvinden. Je kunt bijvoorbeeld een grappig bord in je voortuin plaatsen met daarop de tekst “werk in uitvoering“. Een landingsbaan voor de te verwachten ooienvaar is eveneens een leuke manier om de komst van je nieuwe spruit aan te kondigen.

Sociale media

Vandaag de dag maken steeds meer mensen actief gebruik van een of meerdere social media. Dit medium is eveneens een prima manier om je zwangerschap wereldkundig te maken. Het is echter wel aan te bevelen om de mensen die het dichtst bij je staan persoonlijk op e hoogte te brengen.

Officiële aankondiging

Een werkgever, een behandelend arts of een verzekeraar zijn personen die je op een officiële wijze op de hoogte dient te brengen van je zwangerschap. Hiervoor zul je in de regel een officiële verklaring nodig hebben. Deze verklaring kun je vragen bij je verloskundige of een andere zwangerschapsbegeleider.

naturaplaza superfoods banner