Take a fresh look at your lifestyle.

Wat zijn de tuintrends van 2022?

Met de lente in aantocht kunnen we weer fijn naar buiten. Genieten in de tuin van de eerste warme zonnestralen, en lekker barbecueën op de veranda. De voorjaarskriebels zijn weer volop aanwezig en dus is dit het moment om je tuin onder handen te nemen of misschien wel helemaal te restylen. Wat zijn de tuintrends van dit voorjaar en wat heb je daar voor nodig?

single reizen online banner

Knus en huiselijk

We zijn de afgelopen jaren meer thuis geweest dan ooit, en daarom hebben we stukje bij beetje ons huis steeds gezelliger gemaakt. En ook de tuinen sluiten hierbij aan. Denk aan een mooie tuinkamer, waardoor je de tuin echt bij je woning betrekt. Of een gezellig aangeklede veranda, met een schommelstoel, vloerkleed en een bos bloemen op tafel. Ook een buitenhaard mag eigenlijk niet ontbreken.

Terug naar de natuur

Waar we aan aantal jaren geleden massaal voor betegelde en onderhoudsvrije tuinen kozen zijn we inmiddels 360 graden gedraaid. Een tuin mag weer echt een tuin zijn, met bloemen, planten, heggen en gras. De tuinmeubelen worden hierop aangepast, in natuurlijke kleuren en van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan bamboe en hout, met groene kussen. Je zult de handen uit de mouwen moeten steken en gaat gereedschap kopen.
Die mooie nieuwe heggenschaar, grasmaaier en kantjesknipper wil je natuurlijk wel netjes kunnen opbergen, dus een tuinschuurtje mag echt niet ontbreken.

bewust puur banner

Boho

De Boho-stijl is helemaal hip op het moment. Maak gebruik van natuurlijke materialen, zoals rotan en mix dit mijn kleurtjes en printjes. In een Boho tuin mag een hangmat of hangstoel niet ontbreken en natuurlijk zijn er veel bloemen. Het liefst zaai je ze allemaal door elkaar heen. Zo kun je op tafel een uit je eigen tuin geplukt boeket neerzetten voor nog wat extra sfeer.

tuin met natuurlijke gezelligheid

Welke tuingereedschappen mag je niet missen?

  • Gereedschap voor een tegeltuin: Zelfs als je een betegelde postzegeltuin hebt ga je gebruik maken van tuingereedschap. Bijvoorbeeld van een bladblazer, want ook als je zelf geen bomen hebt is dat geen garantie voor geen blad. Maar een hogedrukreiniger is ook onmisbaar, tegels worden nu eenmaal snel groen. Of een nevelspuit, om het onkruid dood te maken.
  • Gereedschap voor je gazon: als je gras hebt moet je maaien. Een (elektrische) grasmaaien mag dus niet ontbreken. Maar ook een verticuteermachine en grastrimmer kunnen goed van pas komen bij het onderhouden van je groene mat.
  • Gereedschap om te snoeien: als je een heg hebt of een paar bomen ontkom je niet aan snoeien. Hiervoor zijn verschillende soorten gereedschap, zoals een heggenschaar, snoeischaar- of zaag of een gras-/buxusschaar.
  • Algemene tuinbenodigdheden: een tuinslang, hark, bezem, schep, snoeischaar emmer en gieter kan eigenlijk in geen enkele tuin ontbreken. Net als een paar goede tuinhandschoenen, als je niet nog 3 dagen met zwarte handen wilt rondlopen.

Niet alleen het onderhouden van je tuin, gazon en planten hoort bij een tuin. Maar ook je overkapping, terras of schuurtje wil je er netjes bij hebben staan. Af en toe schuren en opnieuw lakken of iets goed vastzetten hoort dus ook bij de tuinwerkzaamheden. Maar het meest belangrijk van het hebben van een tuin is natuurlijk ervan genieten. Tot laat borrelen bij de buitenhaard, lekker barbecueën met vrienden en genieten van de zon.

naturaplaza superfoods banner