Take a fresh look at your lifestyle.

Raamdecoratie duur? Dat is verleden tijd. Hier lees je waarom!

Iedereen wilt natuurlijk goede raamdecoratie in huis om zijn of haar privacy te bewaren en zelf in de hand te hebben hoeveel zonlicht er binnen komt. Lang was goede raamdecoratie een flinke investering, maar gelukkig is dat allang niet meer zo. Het aanbod is flink wat breder geworden met nieuwere en betaalbare opties. Ben je op zoek naar nieuwe raamdecoratie? Lees dan vooral even verder.

single reizen online banner

Soorten raamdecoratie

Er bestaat raamdecoratie en gordijnen. Gordijnen hangen voor het raam en met raamdecoratie worden rolgordijnen, blinds en jaloezieën bedoeld. Dit hangt meestal direct in of op de kozijnen van het raam. In dit artikel gaan we verder in op raamdecoratie.

bewust puur banner

zonwering jaloezie

Hoe kies je de juiste raamdecoratie uit?

  • Begin met het bepalen van de functie van de raamdecoratie die je wilt aanschaffen. Wil je bijvoorbeeld voorkomen dat mensen bij je naar binnen kijken, maar wel licht in huis hebben? Dan kun je kiezen voor jaloezieën of plisségordijnen. Kies je raamdecoratie voor in de slaapkamer en houd je van een donkere kamer? Dan is een verduisterend rolgordijn misschien jouw beste optie. Bedenk dus vooral hoeveel licht en privacy je wilt hebben in die ruimte.
  • Vervolgens kun je beslissen of je kiest voor raamdecoratie dat aansluit bij je interieur. Denk aan houten jaloezieën of juist wat strakker met aluminium. Sommige plisségordijnen kun je openmaken vanaf de bovenkant, wat ook weer een andere indruk geeft. En dan: kies je voor grove stoffen of juist fijner? En welke kleur?
  • Tot slot is het belangrijk om te beslissen of de raamdecoratie wel praktisch zijn in jouw woning. Dat wil zeggen: kun je het goed monteren op de plek waar jij het wilt hebben in je woning? Er zijn tegenwoordig gelukkig heel veel innovaties op het gebied van raamdecoratie. In minder diepe kozijnen kun je met een magneetstrip bijvoorbeeld monteren en in draai- of kiep kantelramen blijft raamdecoratie tegenwoordig ook goed zitten. Toch is het altijd handig om het even dubbel te checken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
  • naturaplaza superfoods banner