Take a fresh look at your lifestyle.

Wel of geen borstvoeding

Over het geven van borstvoeding doen een heleboel wilde verhalen de ronde. Op het moment dat je de keuze gaat maken: wel of geen borstvoeding, dan is het wel van belang dat je weet wat een feit is en wat een fabel.

single reizen online banner

Hangborsten

Onterecht wordt vaak gedacht dat je van het geven van borstvoeding hangborsten zou kunnen krijgen. De vorm van je borsten zal echter door het geven van borstvoeding niet veranderen. De enige factoren die voor hangborsten kunnen zorgen zijn een zwangerschap, doordat er dan klierweefsel zal worden aangemaakt dat later weer zal worden afgebroken en je leeftijd zal je borsten slapper kunnen maken en voor hangborsten kunnen zorgen.

Anticonceptie

Het geven van borstvoeding is geen gegarandeerde vorm van anticonceptie. Alleen als je volledige borstvoeding geeft en nog geen menstruatie hebt gehad is de kans gering, maar niet uitgesloten, dat je weer zwanger raakt. Het gebruik van anticonceptiemiddelen is daarom verstandig omdat je nooit weet wanneer je volgende eisprong zal zijn.

Diarree

Indien je baby last heeft van diarree of braken dan is het juist verstandig om alleen door te gaan met het geven van borstvoeding en de bijvoeding juist tijdelijk stopzetten.

Melk drinken

Extra melk drinken heeft geen invloed op de productie van moedermelk. De moedermelk wordt immers gemaakt uit stoffen die in je bloed voorkomen. Gezond en gevarieerd eten zijn echter wel van essentieel belang.

bewust puur banner

Afweerstoffen

In tegenstelling tot in flesvoeding zitten in moedermelk afweerstoffen. Vooral in de melk die de eerste dagen na de geboorte wordt aangemaakt is dit het geval.

Goede band

Door het geven van borstvoeding zal er een hormoon aan worden gemaakt, de zogenaamde oxytocine waardoor de hechting tussen moeder en kind zal verbeteren.

Afvallen

Door je kind de borst te geven zul je per dag ongeveer 500 calorieën verbranden waardoor de extra zwangerschapskilo’s veel sneller zullen zijn verdwenen.

Juiste hoeveelheid

In tegenstelling tot flesvoeding mag je borstvoeding zo vaak aanbieden als je baby nodig heeft. Het voeden op verzoek zal altijd voor een juiste hoeveelheid voeding zorgen.

Kiezen

Nu je wat meer weet van de feiten en de fabels met betrekking tot het geven van borstvoeding is het wellicht een beetje makkelijker geworden om een keuze te maken. Uiteraard zullen er ook aspecten bij komen kijken zoals de praktische kant van het voeden van je kind. Bij borstvoeding ben je in principe de enige die dit kan doen, mits je niet afkolft. Dit kan soms lastig zijn als je even weg moet of als je weer moet gaan werken.

naturaplaza superfoods banner